Ibolya Tibor közleménye szerint egy 27 éves férfi kedd reggel a Margitszigeten, a strand mögötti részen, a futópálya mellett leült az útpadkára, majd nemi vágyának kielégítése céljából szeméremsértő módon mutogatta a nemi szervét, illetve szeméremsértő cselekményt végzett. Ezt egy futó észlelte, aki a rendőrök kiérkezéséig ott tartotta a férfit.
A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség szerdán gyorsított eljárásban bíróság elé állította a férfit szeméremsértés vétsége miatt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerősen 90 nap elzárásra ítélte, továbbá egy évre kitiltotta a Margitszigetről – közölte a főügyész.
Ugyancsak kedden egy másik, 32 éves férfi is szeméremsértő cselekményt követett el a Margitszigeten: felfigyelt a parton, tőle mintegy 20 méterre, bikiniben napozó két nőre, majd nemi vágyának kielégítése céljából előttük szeméremsértő cselekményt végzett. A két nő kihívta a rendőrséget, a terheltet a helyszín közelében elfogták. Az őrizetben lévő férfit a kerületi ügyészség csütörtökön állítja bíróság elé.
(MTI)