Ahogy az óév végén összegezzük az elmúlt esztendő történéseit és eredményeit, úgy az új év elején meghatározzuk céljainkat, és mindig egy kicsit több optimizmussal tekintünk a jövőbe. Van egy álmunk, s bízunk abban, hogy nem csak nekünk, de közösségünknek is.

Van egy álmunk: egy toleráns ország, egy barátságos régió, egy erős, érdekeiért kiálló, fejlődő közösség, egy igazságos jogi környezet, amely az egymás iránti tiszteletre és az európai hagyományokra épül. A Kétnyelvű Dél-Szlovákia projektjeivel a jövőben is fel akarjuk hívni a figyelmet a szlovákiai nyelvi jogok és azok betartásának hiányosságaira, ösztönözve ezzel mindenkit, hogy vegye ki részét környezete alakításában, közösségünk jövőjének formálásában.

Van egy álmunk – ezzel a szimbolikus címmel egy fényképgyűjteményt készítettünk, amelyben bemutatjuk, hogy egy demokratikus országban milyennek kéne lennie a két- és többnyelvűségnek a hivatalos és üzleti szférában. A képek többsége sajnos ma még csak fotómontázs, némelyikük
azonban valódi fénykép, mely mozgalmunk múltbéli tevékenysége nyomán keletkezett, és máig szolgálja a polgárokat.

A fényképgyűjtemény bővíthető, várjuk a további képeket, fotomontázsokat arról, hogy milyen területeken, nyelvhasználati színtereken lehet megvalósítani a nyelvi egyenjogúságot. A képeket a ketnyelvudel@gmail.com címen gyűjtjük!

A Kétnyelvű Dél-Szlovákia tagjai kívánják a honi magyarságnak, de az ország és a Kárpát-medence minden lakosának életkörülményei javulását, kulturális és gazdasági téren! Boldog, eredményekben gazdag új esztendőt kívánunk!

A Kétnyelvű Dél-Szlovákia aktivistái, Felvidék.ma