Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján emlékeztetett: 2010. július 23-án lépett hatályba az a törvény, amely büntetni hivatott a nemzetiszocialista és kommunista bűnök tagadását vagy kisebbítését. 2010. augusztus 4-én Biszku Béla a Duna tv egyik műsorában megvalósította a fent említett tényállást, amiért rá két napra Szilágyi György feljelentést is tett.

2011. januárjában a 12. kerületi ügyészség vádat emelt Biszku Béla ellen, majd februárban a Budai Központi Kerületi Bíróság felfüggesztette az eljárást, majd az Alkotmánybírósághoz fordult és állásfoglalást kértek tőlük. Azt, hogy miért függesztették fel az eljárást nem indokolták. A nemzeti radikális képviselő elmondta: szakértői vélemények alapján úgy véli, az a törvény, amely alapján az ügyészség vádat emelt, valószínűleg alkotmányellenes.

Szilágyi György hangsúlyozta: a fent említett törvényt nem támogatta a Jobbik. Biszku Bélát nem a 2010-ben elmondott mondataiért, hanem az 1956-ban elkövetett cselekedeteiért kellett volna felelősségre vonni. A nemzeti radikális képviselő feltette a kérdést: vajon ha Biszku Bélát Holokauszt tagadással gyanúsítanák akkor is ilyen sokáig húzódna ez az ügy?

A Jobbik szeretné megtudni, hogy meddig kell még várnia a magyar társadalomnak arra, hogy egy hatályos törvény megsértője bíróság elé álljon? A politikus megjegyezte: pártját előszeretettel nevezi a média és különböző „megmondó” emberek szélsőségesnek, pedig a Jobbik az egyetlen olyan politikai erő Magyarországon, amely a kettős mérce ellen küzd. „Ha valaki bűnös, akkor bűnös. Ne az határozza meg egy ügy eljárását, hogy kinek milyen a bőrszíne, milyen a vallása vagy éppen milyen minőségében vált áldozattá”- emelte ki a nemzeti radikális képviselő.

„Napjainkban egy 97 éves embert, Képíró Sándort bíróság elé lehet citálni, valószínűleg azért, mert a Simon Wiesenthal Központ jelentette őt fel. Ha őt ki lehet tenni ennek a procedúrának, akkor valószínűleg Biszku Bélát is, azok miatt a bűncselekmények miatt, melyeket 1956 után követett el. Hiszen mindenki tudja róla, hogy ő volt az egyik fő irányítója azoknak a megtorlásoknak, ahol embereket végeztek ki, családok tízezreit tették tönkre”- hangsúlyozta Szilágyi György.

A politikus szerint ha a főügyészség egy beadványra azt mondja, hogy a hatályos magyar törvények alapján Biszku Bélát nem lehet bíróság elé állítani, akkor baj van az igazságszolgáltatással. Ha baj van az igazságszolgáltatással, akkor az ellen tennie kellene a kormánynak, főleg úgy, hogy 2/3-os többséggel rendelkeznek. Meg kellene kezdeni az elszámoltatást.

Szilágyi György végül kiemelte: Magyarországon legyen végre jogegyenlőség, szűnjön végre a kettős mérce, kerüljenek bíróság elé, akik bűncselekményt követnek el.

barikad.hu