A közlés szerint a képviselő önálló akcióba kezdett, politikai tárgyalásokat folytatott a polgármestert is adó Jobbik helyi vezetőivel, és minderről nem, vagy csak késve tájékoztatta az önkormányzati választáson őt támogató Fidesz-KDNP-t. Mint írták, az alpolgármesteri tisztséget vállalva megállapodott a Jobbikkal, biztosítva ezzel a Jobbik minősített többségét a tiszavasvári képviselő-testületben.
A közleményben megfogalmazottak szerint “Munkácsi Mihály december 8-án titkos találkozón vett részt, ahol alkut kötött és megállapodott” a Jobbikkal, hogy alpolgármesterré választása esetén támogatja Fülöp Erik polgármester javaslatait a döntéshozatalban. Továbbá szavazatával támogatja egy másik alpolgármester, a jobbikos Sipos Ibolya megválasztását is.
A tiszavasvári önkormányzati testület december 11-i ülésén meg is választották a két alpolgármestert.
A közleményben megfogalmazták azt is, hogy Munkácsi Mihály az októberi önkormányzati választáson írásos kötelezettségvállalásban fogadta el a Fidesz-KDNP-s jelöltséget, a szervezetek teljes erkölcsi és anyagi segítségadását a kampányához.
Az októberi választáson Fülöp Erik (Jobbik) lett Tiszavasvári polgármestere. A testületve rajta kívül öt jobbikos képviselő került be, valamint négy Fidesz-KDNP-s, illetve egy független. Egy választókörzetben szavazategyenlőség alakult ki, ott január 25-én tartanak időközi önkormányzati képviselő-választást.
(MTI)