A Debreceni Zenede katasztrofális állapotáról nem kell győzködni senkit, hiszen az épület előtt elsétálóknak is szemet szúr a szebb időket is megért iskola romos látványa. Debrecen városvezetésének picit másképpen szúrja a szemét, mondjuk annyira, hogy ne tegyenek semmi érdemlegeset.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom számára mindig is előkelő helyet foglalt el a magyar kultúra és oktatás megőrzése, támogatása, fejlesztése. 2013-ban Debrecenben számos nagy összegű beruházás indult el, néhány közülük jelentős állami támogatással. Bőven jutott az állami büdzséből kettes villamosra, stadionra, így elképzelhetetlen volt, hogy egy patinás, nagy múltú, a zenei élet folytonosságát biztosító intézményre ne lenne keret.

Herpergel Róbert, a debreceni Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje kapcsolódó módosító javaslatot küldött a 2014. évi költségvetéshez, amit Volner János aláírásával sikerült benyújtani a bizottságnak. A javaslatban Herpergel Róbert kétmilliárd forintnyi összeget jelölt meg a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola számára. Sajnos a javaslat nem sokat időzhetett a bizottság asztalán, mert aktív fideszes részvétellel, olyan gyorsasággal söpörték le, hogy még mindig porzik a javaslat kukába landolásának útja.

A jövőre megrendezésre kerülő holokauszt-emlékév rendezési összege szinte minden harmadik hónapban kiegészül egymilliárd forinttal, a stadionépítések gőzerővel haladnak a maguk százmilliárdokat elnyelő útjaikon (jövőre plusz 12 milliárdot kapnak), a TEK működését is van miből finanszírozni, négymilliárd forint értékben laptopokat ajándékozni a kézmosást és WC-használatot nem ismerő embereknek szintén van pénz. Az idén a közfoglalkoztatási tananyagra (egy bizonyos „kisebbségi segélyes réteg” felnőtt, túlnyomó részt bűnöző tagjainak írni, olvasni tanítása) 24 milliárd forint jut, jövőre már 184 milliárd forint. Ezekből a milliárdokból nem jut mindössze kétmilliárd forint a Zenedének, az oktatásnak, a kultúrának, a zenének…

December 19-én a debreceni közgyűlésben Kulcsár Gábor Jobbikos önkormányzati képviselő ismételten kérdést tett fel Kósa Lajosnak a Zenede ügyében.

szebbjovo.hu