Még 2009 decemberében hallottam a Fejér megyei Jobbik könyvgyűjtési akciójáról, mellyel főként kolozsvári és a szórványban élő magyar testvéreinket szerették volna megsegíteni. Jeleztem Deli Barnabás kapitány úrnak a kezdeményezést, aki megkérte a Bocskai István század tagjait, vegyenek részt a könyvgyűjtésben. Természetesen most is mindenki kivette részét a munkából, és gyűltek is szép számmal a szebbnél szebb, értékesnél értékesebb könyvek. A gyűjtésről a debreceni jobbikos bajtársakat is tájékoztattuk, így még gyorsabban gyarapodott az adomány.

2010. január 31-ére tűztük ki az utat. Dél felé járt már az idő, amikor a Fejér megyei jobbikos bajtársak Debrecenbe értek, majd ezt követően már együtt folytattuk utunkat. A debreceni Jobbikot két barátom, Kémeri Csaba és Simon László (aki egyébiránt utunkat finanszírozta), a Bocskai István századot pedig jómagam képviseltem a csapatban. Igyekeztem gárdistához méltón a lehető legnagyobb biztonságban tudni a kis különítményt és rakományát. Utunk kellemesen telt. Erdélyben a Király-hágón megálltunk néhány percre, majd folytattuk utunkat Kolozsvárra.

Kora este értünk szeretett Mátyás királyunk lovas szobra elé, ahol már tucatnyi erdélyi testvérünk várt bennünket. Rövid köszöntés után rakományunkat lepakoltuk, majd nem kis meglepetésünkre egy minden finomsággal megrakott asztal mellett találtuk magunkat. Kolozsvári testvéreink igencsak kitettek magukért. A legfinomabb helyi specialitásokkal kedveskedtek nekünk. Jókat beszélgettünk, ismerkedtünk, és egyetértettünk abban, hogy eztán minél sűrűbben találkozunk majd.

Az ünnepi vacsora közben Árgyelán János Fejér megyei Jobbik elnök barátunk egy adományozó oklevelet adott át erdélyi testvéreinknek. Ezen irat bizonyítja a több mint 1500 kg-nyi könyv átadását.

Este nyolc körül búcsúztunk el kolozsvári testvéreinktől és kedves városuktól a ránk jellemző köszöntéssel. A kolozsvári álmos főtér ablakai beleremegtek az „Adjon az Isten – szebb jövőt!” köszöntésünkbe.

Hamarosan visszatérünk.

szebbjovo.hu

A grafika Kémeri Csaba alkotása.