Z. Kárpát Dániel úgy fogalmazott: hétfőn a parlament a megszorítások és a helyben járás költségvetését fogadta el. A kormányzat egy túladóztatott környezetet tart fent, ami aránytalanul nagy terheket ró a magyar családokra, miközben a multinacionális cégek és “saját kedvezményezettjei” igazságtalan és aránytalan előnyökhöz jutnak – értékelt a képviselő.
A Jobbik olyan áfacsökkentést javasolt, amelyik az alapvető élelmiszerek és a gyermeknevelési cikkek területén is érezhető hatással bírt volna – emelte ki. A kormány intézkedéseit ezzel szemben egy egyszázalékos áfacsökkentésnél is kisebb hatású kozmetikai beavatkozásnak nevezte.
Az alelnök elhibázottnak tartja a költségvetés otthonteremtési részében foglaltakat, mert úgy látja, hogy a források csak a felső-középosztálytól felfelé tudják teljes hatásukat kifejteni. Z. Kárpát Dániel egy állami hátterű otthonteremtési és bérlakás-építési program szükségességéről beszélt, amelyből a rászorulók részesülnének.
A képviselő azt mondta, hogy a következő hónapokban konstruktív ötleteikkel próbálják lassítani “azt a nemzetgazdasági katasztrófát”, amelyet a kormányzat a 2017-es költségvetéssel az országra szabadít.
(MTI)