Interjú Kulcsár Gergely jobbikos parlamenti képviselővel, aki a nemzeti párt országgyűlési képviselőjelöltje a Hajdú-Bihar megyei 6. számú választókerületben.


 

Képviselő úr! Mit szól a családja a kampányidőszak rohanásához?

Feleségem kismamaként is hősiesen helytáll, a gyerekek pedig hiányolnak, de ez természetes. Mindenesetre igyekszem hasznosan eltölteni azt a kis időt, amit velük töltök. A nagyobbak már kezdik érteni, miért van az édesapjuk annyit távol. Mindenesetre minden tevékenységemmel azon vagyok, hogy büszkék lehessenek rám a gyermekeim.

Lassan véget ér a kampány, mik a tapasztalatai?

Akármi is lesz a választás eredménye, köszönettel tartozom azoknak, akik a kampányomban támogattak. Az ajánlásukkal, munkájukkal, észrevételeikkel, vagy akár egy biztató szóval.

Tartottunk lakossági fórumot Vona Gáborral 300 ember előtt Hajdúböszörményben, többször jártunk Balmazújvárosban és Hajdúnánáson is, de elmentünk a választókörzet legapróbb településeire is, nekünk mindenki egyaránt fontos. Leírni sem tudom azt a szeretetet, ahogy fogadtak bennünket.

Ön több lakossági fórumot tartott, mint az ellenfelei együttvéve. Mit gondol, lesz ennek megfelelő hozadéka?

A Jobbiknak – ellentétben legfőbb ellenfeleinkkel – nincs média támogatottsága, bennünket nem pénzelnek hazai és külföldi pénzügyi csoportok. A pártok által vezérelt médiumok pedig azt hazudják rólunk, amit a megbízóik elvárnak. Erre is nagyon jó egy lakossági fórum, hogy a média kiiktatásával, a választó a saját szemével győződhet meg róla, hogy mi az igazság.

Ugyanez a helyzet az írott sajtóval is. Ön több alkalommal is adott ki a választókörzetben újságot, míg ellenfelei többnyire csak szórólapokra hagyatkoztak.

Ez is a médiahiány ellensúlyozásának eszköze, továbbá nekünk van programunk, kormányképes, hiteles erő a Jobbik. Ők már bármit mondhatnak, az elmúlt 24 évben bizonyították, hogy kik is ők valójában. A Hajdúsági Szebb Jövőt olyannyira megkedvelték az emberek, hogy a terjesztő tagtársakat volt ahol kávéval, vagy éppen süteménnyel kínálták. Ráadásul az újságot az is elolvashatja, aki nem tud vagy nem mer eljönni a lakossági fórumainkra.

Nem mer?

Igen, mint a legsötétebb rákosista időkben. Ez a legrosszabb, amit az Orbán-rendszer megvalósított, hogy az emberek félnek. Félnek, mert aki nem narancsos, azt egzisztenciálisan tönkretehetik. Többek között ezért is menniük kell!

Sokszor az ellenfeleik is elismerik, hogy jó a Jobbik programja, de miből lehet azt finanszírozni?

Az a véleményünk, hogy arra van pénz, amire van politikai akarat. Többek között ez különbözteti meg a Jobbikot a többi párttól.

Konkrétan milyen forrásokat csoportosítanának át munkahelyteremtésre?

A teljesség igénye nélkül. Évente 1200 milliárd forintot fizetünk az államadósság kamatainak törlesztésére. 400 milliárdot visz el a korrupció, 120 milliárdot a cigányfelzárkóztatás, de fizetünk az EU miatt még a brit gazdáknak is. Önfenntartó, termelő börtönök segítségével évi 70 milliárdot lehetne megspórolni és a kormányzati propagandára fordított milliárdokat is fölös pénzkidobásnak tartjuk.

Hiányoznak még a költségvetésből a multik által különböző pénz- és kamatszivattyúkon kivitt pénzek utáni adóbefizetések, és még hosszan lehetne sorolni.

A napokban Orbán miniszterelnök bírálta a Jobbik multi-ellenességét. Mi erről a véleménye?

A Jobbiknak nem a multikkal, hanem a tisztességtelen multikkal van baja. Azokkal, akik idejönnek, felveszik a magyar államtól a milliárdos támogatásokat munkahelyteremtés címen, viszont ha a piaci helyzet úgy alakul, akkor veszik a kalapjukat. A Jobbiknak azokkal a multikkal van baja, akik a hatalmas nyereségük megszerzéséért magyar embereket dolgoztatnak megalázó körülmények között, a nyugati alkalmazottak bérének töredékéért. Kormányra kerülésünk esetén, a Jobbik kötelezni fogja a multikat, hogy a saját hazájukban ugyanazért a munkáért kifizetett munkabér minimum 80 százalékát legyenek kötelesek fizetni a magyar munkavállalóknak is.

Ön korábban élesen bírálta az új választási rendszert. Mi a véleménye a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok és a külföldön dolgozó magyarok szavazásáról?

Kimondottan aljas dolognak tartom, hogy a Fidesz választási rendszere különbséget tesz magyar emberek között. Míg a kettős állampolgárságért a Fidesznek hálás erdélyi, délvidéki, kárpátaljai magyarság szavazhat levélben, addig az MSZP- és a Fidesz-kormányok által külföldre kényszerített magyar emberek (akik többségében Jobbik szavazók) csak az ottani konzulátuson személyesen szavazhatnak, sok utazás és várakozás után.  

Ön több lakossági fórumán, mint legfőbb kihívó, vitára hívta Tiba Istvánt. Értesüléseink szerint Tiba úr nem kíván Önnel vitázni. Mi erről a véleménye?

Ahol komolyan veszik a demokráciát, és egy jelölt egy ilyen vitára nem áll ki, az örökre kiiratkozott a versenyből, mert ilyet a szavazók nem bocsátanak meg, hanem keményen büntetnek. Félreértések elkerülése végett, Tiba úr ezzel nem engem sértett meg, hanem a választókat. Biztos vagyok benne, hogy a választók „díjazzák” majd a viselkedését.

Milyen eredménnyel lenne elégedett április 6-án este?

Az ezüstérem a sportban szép dolog, de a politikában csak a győztes valósíthatja meg a programját. Ellenfeleinkkel ellentétben, nekünk van programunk, melyet készek vagyunk megvalósítani. Sőt, a mi esetünkben a választási program egyenlő a kormányprogrammal. Bízom benne, hogy az elvégzett munkánknak beérik a gyümölcse, és sok tisztességes magyar embert sikerült magunk mellé állítanunk a kampány alatt, akiknek elegük van az elmúlt 24 év nemzetvesztő politikájából.

Deczki Anna – szebbjovo.hu

Nem sokkal az interjú elkészítése után kaptuk a hírt, hogy megszületett Kulcsár Gergely ötödik gyermeke, aki az Erzsébet Piroska nevet kapta. A babának és anyukájának is jó egészséget kívánunk a szerkesztőség nevében!