A Fidesz és a KDNP egymással szövetségben teljes egészében felkészült az önkormányzati választásokra – közölte Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus kiemelte: a Fidesz célja, hogy az ajánlószelvények legalább 20 százalékát, azaz közel kétmillió darabot gyűjtsön össze a következő két hétben.

A párt kampánya rövid lesz, helyi, megyei és országos szinten is zajlik majd, amelyben részt vesznek kormányzati politikusok és a pártelnök-miniszterelnök is – emelte ki Kósa Lajos.

Az alelnök hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP-nek összesen 6.500 jelöltje van; a főszabály pedig az, hogy minden jelöltjük a két párt szövetségének színeiben indul. A 175 tízezer főnél több lakost számláló település – ahol vegyes választási rendszer van – szinte mindegyikén, azaz 174-en állít jelöltet a párt, csak Siklóson nem, ott nem kívántak önálló jelöltet indítani – mondta még el.

Egyértelműsítette: sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal nem tudnak elképzelni semmilyen együttműködést; nem lesz olyan Fidesz-jelölt, aki akár burkoltan, akár nyíltan szocialista vagy jobbikos támogatást elfogad, aki ezt teszi, az „elveszíti a Fidesz támogatását”.

Arra a felvetésre, hogy a kisebb pártok szerint a Fidesz túl sok ajánlószelvényt gyűjt, és nekik nem marad, az alelnök ismét aláhúzta: a szelvények 20 százalékát kívánják megszerezni, a “maradék” négyötödre aspirálhat a többi párt; ha a választópolgárok 20 százalékát rá tudják venni, hogy a Fidesz-KDNP-t támogassa, akkor majdnem biztos, hogy meg is nyerik az önkormányzati választást.

(fidesz.hu nyomán)