Tisztelt Csermely Péter!

Debreceni polgárként nem tudom osztani Kósa Lajos iránti rajongását. Kósa nemzettudata körülbelül a Demszky Gábor szintjén áll, a magyar és debreceni hagyományokat nem ismeri és nem tiszteli. Módszeresen rombolja a történelmi Debrecent, mind anyagi, mind szellemi téren. Jelenleg az alább “fejlesztéseken” dolgozik:

1. A Debrecen jelképének tekinthető Arany Bika szálloda átjátszása nemzetközi zsidó befektetők kezébe;
2. A kispénzűek által közkedvelt Nagyerdei Strandfürdő átjátszása nemzetközi zsidó befektetők kezébe, hogy helyébe óriási wellness-központ épüljön;
3. A Nagytemplom és Kollégium között történelmi emlékpark lerombolása és “modernizálása”;
4. A belvárosban izraeli beruházásként felépült ocsmány Pláza és Fórum után a Csapókertben újabb Tesco építése, a környékbeliek és a Városvédők tiltakozása ellenére.

A helybelieknek, a lakosságnak, az ellenzéknek és a városvédőknek lehetőségük sem volt véleményük érdemi nyilvánítására. Én hála Istennek nem Debrecenben lakom, hanem egy közeli kis faluban élek és gazdálkodom, a mai nagyvárosokat pedig rákos daganatoknak tartom a Föld testén. De Kósa keze ide is elér, mert tavaly januárban a fideszes önkormányzat egyhangúlag megszavazta, hogy 1500 négyzetméternél kisebb telken ne lehessen állatot tartani. Ez súlyosan sérti a helybeli gazdák érdekeit, és korlátozza a magyar termékek előállítását, de még az önellátást is.

Ön a műsorban megkérdezte Kósától, hogy “mi a titka”? Titka a következő: városodnak minél nagyobb részét játszd át a zsidó nagytőkének, az ellenvéleményeket fojtsd el, a falvakat pedig fokozatosan számold fel. Kár, hogy a Hír TV ehhez segédkezet nyújt neki.

Végül én is fölteszek Önnek egy kérdést: mennyi az esélye annak, hogy a Sziluettben egyszer szót kapjon Kósa ellenzéke is? Hogy a válasz ne legyen Önnek kényelmetlen, meg is válaszolom: nagyjából ugyanannyi, mint annak az esélye, hogy a Hír TV egyenesben megszólaltassa a palesztin, baszk, tibeti, ujgur vagy afgán szabadságharcosok (és nem terroristák!) képviselőit.

Tisztelettel:

Dr. Végvári József
nyugdíjas nyelvtanár