Ennek a szegény Fidesznek valahogy nincs szerencséje a festményekkel. Emlékszünk még a monumentális alkotásra, melynek középpontjában a Szent Korona, Orbán Viktor és Torgyán József áll? Az alkotó állítása szerint a gigantikus méretű képet Nemeskürty István professzor, az Orbán-kormány millenniumi biztosa rendelte meg tőle, Nemeskürty azonban tagadta a felkérés tényét, és a festményt az Orbán-kabinet nem is vette át a művésztől, aki végül kártérítési pert indított a magyar állam ellen.

Most pedig itt az újabb hír, miszerint szállodát avattak hétfőn Debrecenben, s az avatáson egy hatalmas freskót is lelepleztek. Az alkotás egy huszárcsendélet keretében a város politikai és gazdasági elitjének számos tagját ábrázolja, így Kósa Lajos fideszes polgármester huszárruhában, egy lovon parádézva látható, de ott van a képen Debrecen alpolgármestere, Pajna Zoltán, a város főépítésze, Kováts Ákos és a szálloda tulajdonosa, Boros József is, valamint számos közismert vállalkozó.

Szóval, szegény fideszeseknek valahogy nincs szerencséjük a festményekkel. Csodálom, hogy még nem kérték fel kampányarcnak Stadler József sztárjuhászt. Ő faragott még így rá képzőművészeti alkotással, bár igaz, hogy ő leginkább freskók export-importjában utazott.

Vajon mi lesz még itt megfizetve a választásokig? Pelczné, mint lila ruhás nő? Deutsch Tamás, mint ásító inas?

Alig várom a Majálist.