Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke azt hangsúlyozta, hogy azért különösen büszke erre a teljesítményre, mert csak Magyarország tudott mindkét nemnél érmet szerezni. Hozzátette, természetesen bízik benne, hogy a riói olimpián is – bár Benedek Tibor férfi együttesének még sikerrel kell vennie az áprilisi kvalifikációs tornát – mindkét együttes “versenyben lesz az utolsó napokban”. A sportvezető köszönetet mondott a szövetség szponzorainak és partnereinek, külön kiemelve az állami segítséget, nem tudtak ugyanis olyat kérni, ami ne teljesült volna – fogalmazott.
Köszöntötte az érmeseket Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is, aki elmondta, a korábbi olimpiákon szinte mindig biztosra lehetett venni a vízilabdázók éremszerzését, de ő most csak annyit kíván nekik, hogy minden céljuk teljesüljön.
A női válogatott 1991 (Athén) és 2001 (Budapest) után harmadik alkalommal – Bíró Attila irányításával – diadalmaskodott kontinensviadalon, míg a férfiak harmadik helyükkel 24. érmüket szerezték az Eb-k történetében.
(MTI)