Az elmúlt 13 év kormányai semmit sem tettek eddig a bérunió megvalósításáért, vagyis a nyugat-európai bérszínvonalhoz való felzárkóztatásért – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Berettyóújfaluban Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Kulcsár Gergely Berettyóújfaluban

A 2004-es EU-csatlakozás azért történhetett meg, mert a magyar emberek többsége életszínvonal-emelkedést várt tőle, ám ebből nem lett semmi, ismét becsapták az embereket – szögezte le a jobbikos honatya, hozzátéve: nincs tudomása róla, hogy azóta is egyre-másra nyitnának cukrászdákat honfitársaink Bécsben.

Az árunió már megvalósult az Európai Unióban, a bérunióról szó sincs, az alacsony bérek miatt létező súlyos probléma a hazánkból történő tömeges elvándorlás – mondta el Kulcsár Gergely, hangsúlyozva: Magyarországon, különösen a bihari térségben a legfontosabb felzárkóztató program a bérfelzárkóztatás kellene legyen.

Sem az MSZP, sem a Fidesz nem csapott még soha az asztalra Brüsszelben a magyar emberek fizetéséért, a Jobbik viszont nemzetközi összefogást kezdeményezett azért, hogy az EU-ban egyenlő munkáért egyenlő béreket kapjanak az emberek – közölte a jobbikos honatya, majd ismertette: hét EU-tagállamban kell összegyűjteni egy év alatt 1 millió aláírást, és akkor az Európai Bizottság foglalkozni fog a kérdéssel. A Jobbik 6 másik országbeli külföldi partnereivel megalakította azt a polgári bizottságot, amely kezdeményezi a béruniót.

Kulcsár Gergely kiemelte: a bihari térségben különösen sürgető lenne a bérfelzárkóztatás, mivel az itteni bérek még Magyarországon belül is alacsonynak mondhatóak, sokszor ugyanazért a munkáért 60-80 ezer forinttal kevesebbet fizetnek a térségben, mint Budapesten vagy a nyugati végeken.

A pártok közül egyedül a Jobbik áll ki az emberekért, és a 2018-ban felálló Jobbik-kormányra vár a feladat, hogy tisztességes fizetések járjanak a tisztességesen elvégzett munkáért – zárta sajtótájékoztatóját Kulcsár Gergely.

szebbjovo.hu