A Jobbik valódi társadalmi szerződést kötne az emberekkel a korrupcióra, az arroganciára és az állandó, rögeszmés háborúskodásra épülő Nemzeti Együttműködés Rendszere helyett – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Kulcsár Gergely.

A jobbikos honatya szerint a magyar társadalomnak hét éve volt arra, hogy megismerje és megtapasztalja az országgyűlés fideszes többsége által elfogadott NER-t, amellyel egy “hazug és aljas rendszer alapjait” fektette le a kormány.

Kulcsár Gergely kijelentette: az elmúlt években hozott törvényekre a kormánynak semmiféle társadalmi felhatalmazása nem volt, a NER ugyanis nem egy valódi társadalmi szerződést takar. A jobbikos politikus rámutatott: egy szerződéshez két fél aláírása kell, de a Fidesz nem íratta alá a magyar társadalommal a szerződést, hiszen csak a 2010-es választások után ismertette ennek a rendszernek a lényegét – így ez a szerződés nem érvényes.

Kulcsár hangsúlyozta: a Jobbik egy olyan új társadalmi szerződést szeretne a magyar társadalomnak felajánlani, amelyet a választások előtt egy évvel megismerhet. Ez pedig nem más, mint a Jobbik június 10-i kongresszusán elfogadott elvi nyilatkozat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke aláírja az elvi nyilatkozatot

„Nyílt kártyákkal, tiszta eszközökkel kívánjuk megszólítani a magyar társadalmat, nem árulunk zsákbamacskát” – szögezte le a Jobbik országgyűlési képviselője, majd hozzátette, hogy a következő időszakban országjárásokon és fórumokon fogják megismertetni az emberekkel a programpontokat, így bocsátják társadalmi vitára.

Kulcsár Gergely nyilatkozik a sajtónak

Újságírói kérdésre Kulcsár Gergely így foglalta össze röviden az elvi nyilatkozat lényegét: – Biztonságos, élhető, szabad és igazságos Magyarországot szeretne a Jobbik, 2018-tól ennek szellemében, magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel kormányoznánk, szem előtt tartva a XXI. század legfontosabb célját, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson.

szebbjovo.hu