Csókay András Máté evangéliumára utalva azt MTI-nek azt mondta: az az ország, amely meghasonlik önmagával, elpusztul. Úgy vélte, mint sok más bibliai mondatot, ezt a tézist is igazolta a tudomány.
Sorsdöntő helyzetben vagyunk, és nem szabad hagyni, hogy a “kis gagyi vitáink” döntsék el, hogy elmegyünk-e egy ilyen fajsúlyos kérdésben voksolni – mondta.
Az agykutató szerint felnőtt embereket meggyőzni nagyon nehéz, de néhány nappal a választás előtt elgondolkodtatni lehet, annak érdekében, hogy nehogy lustaságból ne legyen kétharmados eredmény. E tekintetben még egy országgyűlési választás kampányánál is fontosabbnak nevezte a jelenlegit.
Csókay András úgy vélte: nem szabad hagyni, hogy külső ráerőltetés alapján kelljen másokkal együtt élni, és szerinte kár, hogy erről egyáltalán beszélni kell.
Sas Tamás paralimpikon az MTI-nek azzal indokolta a kampányban való részvételét, hogy nem tudná magának megindokolni egy-két év múlva, miért nem tett semmit ebben az ügyben, ha volt rá lehetősége.
Először a saját környezetünkben és a saját országunkban tegyünk rendet, és utána kezdjünk el azon gondolkodni, hogy itt bárki másnak is helye van – fogalmazott a sportoló.
Arra a kérdésre, hogy mivel próbálja meggyőzni a Fidesz standjához folyamatosan érkező érdeklődőket, azt mondta: nem meggyőzni kell őket, hanem azt az irányt megmutatni, hogy mindannyiunk közös érdeke az egy nemzetként történő kiállás.
(MTI)