L. Simon László képviselő, a Fidesz kulturális bizottságának elnöke is egy olyan pont a magyar közéletben, amely nyilvánvalóan megerősíti, hogy a Fidesznek esze ágában sincs változtatni a dolgok menetén, nem csak a magyar kultúra területén, hanem sehol sem. Az elmúlt időszakban L. Simon már többeknél kiverte a biztosítékot, de az még nem derült ki igazából, hogy miért olyan befolyásos ember ő, akit feltétlenül alkalmaznia, és védenie kell a kormánypártnak.

Vajon mi áll a háttérben?

A hírek szerint még 2010 nyarán L. Simon többedmagával,Varga Gáborral, Törő Gáborral és Tessely Zoltánnal, a Fejér megyei 4, 5, 6, 7-es választókerületek narancsosaival, valamiért megfenyegette saját irodájában a fideszes megyei elnököt, Balogh Ibolyát és közölte vele, hogy neki azt kell csinálnia, amit ő mond, mert különben baj lesz. Balogh felháborodva kérte ki magának a történteket és azonnal kizavarta őket irodájából. Az incidens elég nagy port kavart és az esetről a megyeházán szinte mindenki tudott.

Azonban végül mégis a fenyegetők kerültek felülre, és a választások előtt elérték, hogy Balogh Ibolya távozzon a posztjáról. Hasonlóan járt Szabó Ákos, Balog egyik bizalmi embere is, akinek az egyik közgyűlés után egy borítékba csomagolt selyemzsinórt adott át L. Simon, hogy kifejezze: Ibolya után neki is mennie kell. Néhány napon belül már repült is.

Fejér megyei körökből többen állítják, hogy L. Simon eltökélt szándéka minél több ingatlan megszerzése a Velencei-tó körül. Számos üzletben partnere (volt) Rehus Ernő, a velencei buszmilliárdos, aki kínosan kerüli a nyilvánosságot, aki a hazai buszos személyszállítás egyik meghatározó szereplője, és nem mellesleg, aki a háttérből mozgatja off-shore szálakban bővelkedő cégbirodalmát.

Rehust a térségben több ingatlan, kemping és idegenforgalmi érdekeltségekkel is kapcsolatba hozzák. Köze van a Velence- tó kapuja beruházáshoz is, amely legalább akkora mutyi, mint Sukoró (King’s City) lett volna. L. Simonnal közös ingatlanbefektetéseik is voltak, amiben társuk és pártfogoltjuk (volt) Oláhné Surányi Ágnes MSZP- s polgármester asszony is.

 
A Velencei-tó környékén már nemigen van szabad, beépíthető hely, csak a Velencei-tavi Vízi Sportiskola Nonprofit Kft (VVSI) területén. A VVSI a Fejér Megyei Önkormányzat tulajdonában van, a cél tehát minden befektető számára megszerezni e területet. Rehus üzleti köre már több kísérletet tett ennek megszerzésére.

Ezen túl Nadapon (Sukorótól nem messze) is van olyan ingatlan, ami most Rehus Ernő tulajdonában van, vagy legalábbis ehhez a körhöz köthető, magas kőfallal körülvéve, közterületet, gyalogutat is lerekesztve. Utólag próbálták elfogadtatni a főépítésszel, de sikertelenül. Azonban a kőfal továbbra is áll.

Tehát nem egy senki a sok közül a Fidesz üdvöskéje. L. Simon alacsony erkölcsi szintje úgy ahogy a ”verseiben”, úgy a mindennapokban is jól megmutatkozik. Aki ilyen dolgokba mártja magát, attól nem is várható el, hogy a nemzet megmaradása és felvirágoztatása mellett kiálljon.

És miért őt nyomja a Fidesz, aki eddig magát a liberális média ellenségének állította be? Bizonyára komoly összefonódások állhatnak a háttérben. Ahogy mondják: „megtalálja a zsák a foltját”.

Forrás: Radical Puzzle blog