OTP Bank Liga, 1. forduló:
Békéscsaba Előre – DVSC-TEVA 2-3 (2-1)
————————————–
Békéscsaba, 4000 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Laczkó (14.), Viczián (36.), illetve Nagy Z. (20.), Tisza (69.), Bényei (91., öngól)
sárga lap: Viczián (60.), Punosevac (82.), Balog Zs. (89.)

Békéscsaba Előre:
—————–
Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Laczkó – Spitzmüller, Borbély, Szilágyi P. (Punosevac, 75.), Korudzsiev – Birtalan (Fehér Zs., 88.), Viczián (Oláh, 66.)

DVSC-TEVA:
———-
Verpecz – Zsidai (Tisza, 66.), Balogh N., Máté P., Morozov – Bódi, Nagy Z., Varga J., Szécsi (Sós, 79.), Korhut – Horváth Zs. (Castillion, a szünetben)

A Békéscsaba kezdett jobban a rekkenő hőségben rendezett összecsapáson és kevesebb mint negyedóra játék után a vezetést is megszerezte. Nem sokkal később a hajdúságiak jószerivel első lehetőségüket gólra váltották, majd kiegyenlítetté vált a játék. Akadt helyzet mindkét oldalon, de amíg a hazaiak ismét betaláltak, addig a vendégek ziccerénél egy védőnek a gólvonalon sikerült mentenie.
A folytatásban az újonc együttes futballozott veszélyesebben, mégis sikerült másodszor is egyenlítenie a Debrecennek a csereként pár perccel korábban beállt Tisza egyéni akciója révén. Ezt követően egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, végül a Debrecen örülhetett, mert egy szerencsés találattal – a kapufáról Bényeire pattant a labda és így jutott a hálóba – elvitte a három pontot Békéscsabáról.
(MTI)