A DVTK honlapjának pénteki beszámolója szerint az elmúlt évek legkomolyabb pénzbüntetését szabta ki a klubvezetés az elfogadhatatlan teljesítmény miatt.
“A klubvezetés és a tulajdonosok számára is elfogadhatatlan a csapat teljesítménye, ezért a többségi tulajdonossal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy ötmillió forintra büntetjük a csapatot” – idézi a honlap Benczés Miklós sportigazgatót, aki elmondta, a döntést először a játékosokkal közölte, és ők elfogadták azt. – “Nem szerettük volna, hogy idáig fajuljon a helyzet, de bízunk abban, hogy ennek köszönhetően is minden egyes labdarúgónk mélyen magába néz és vállalja a személyes felelősségét a DVTK hírnevéhez méltatlan szereplés miatt.”
A Diósgyőr tíz forduló után nyolc ponttal sereghajtó az élvonalban.
“Érthetetlen, hogy az egész DVTK családban pont a lehető legjobb körülmények között dolgozó, minden szempontból kiemelten kezelt első osztályú labdarúgó csapat teljesít a saját lehetőségeihez képest messze a leggyengébben” – emelte ki Benczés Miklós, s kifejtette: a bajnokságból még 23 forduló hátra van, szoros a mezőny, mindössze 11 pont a különbség az első és az utolsó helyezett között, de el kell kezdeniük gyűjtögetni a pontokat, hogy elinduljanak fölfelé.
“A keret meggyőződésem szerint alkalmas rá, hogy Horváth Ferenc vezetésével a középmezőnyben végezzen” – hangsúlyozta.
A hétvégén DVTK a Debrecent fogadja, a szurkolók a mérkőzést a klubvezetés döntése értelmében ingyen tekinthetik meg, csak regisztrációs jegyet kell váltaniuk.
Benczés Miklós elmondta, a szombati eredménytől függetlenül a szakmai stábbal egyeztetve a következő napokban szeretnék, ha kicsit kitisztulnának a fejek és jobban összekovácsolódna az együttes.
“Horváth Ferencnek nyáron nem volt lehetősége a csapatot edzőtáborba vinni, ezért a jövő héten egy többnapos összetartáson fognak részt venni.”
(MTI)