Új tulajdonosa van a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MTK Budapestnek. A klub hétfői közleménye szerint a futballcsapatot működtető gazdasági társaság által kibocsátott, összesen 749 millió forint névértékű részvényt megvásárolta, illetve megvásárlására előszerződést kötött a magyar befektetők által létrehozott Blue & White Befektetői Csoport.

Ahogy a közlemény fogalmaz, az új tulajdonos alapvető célja a klub hagyományaihoz méltó eredményesség eléréséhez szükséges feltételek biztosítása. Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosa építeni kíván az egyesület évszázados hagyományaira, a labdarúgóklub iskolateremtő és kiemelkedően eredményes utánpótlás nevelő munkájára, valamint a sportvállalkozás eddigi üzleti tapasztalataira és sikereire.

Az új tulajdonos első intézkedéseként egy évvel meghosszabbította a szakmai igazgató, Garami József nyáron lejáró szerződését, s a társaság eddigi vezérigazgató-klubigazgatója, Domonyai Laszló látja el a klubigazgatói feladatokat. Putics István lett a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese, Somogyi János az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

A klub honlapja arról is beszámolt, hogy a 42-szeres válogatott Torghelle Sándor kilenc év után visszatér az együtteshez, és a szezon végéig szóló szerződést írt alá.

(MTI)