A lap szerint az utóbbi időkben az izraeli titkosszolgálat zárt fórumain arról tárgyalnak, hogy veszélyessé válhat a szigorúan bizalmas információk, működési módszerek, hírforrások megosztása az amerikai hírszerzőkkel – ahogy azt az elmúlt tizenöt évben tették -, mert Washington majd átadhatja azokat az oroszoknak, akiktől Iránba juthatnak az értesülések.
Donald Trump megválasztott amerikai elnök gyanakodásra okot adó orosz kapcsolatai okozzák az aggodalmakat, amelyek megerősödtek, amikor az izraeliek a közelmúltban találkozót tartottak amerikai hírszerzési tisztviselőkkel.
A megbeszélésen a washingtoniak azt mondták, hogy az orosz hírszerzés szervei, az FSB és a GRU meghackelték a demokraták szervereit, és Hillary Clinton demokrata jelöltnek ártó információt szivárogtattak ki a WikiLeakshez.
Az utóbbi évtizedek izraeli-amerikai titkosszolgálati együttműködése főként Iránnal szemben volt sikeres. Az eredmények közé sorolják az iráni urándúsító berendezéseket tönkretevő Stuxnet számítógépes vírus ügyét, vagy a Hezbollah katonai vezetőjének, Imád Mugníjének állítólag közösen végrehajtott meggyilkolását Damaszkuszban, 2008-ban.
(MTI)