“Készítettünk egy gyors számítást, amely szerint mára a DVTK címer alatt hat sportág és az utánpótlással együtt több mint 1200 igazolt versenyző szerepel, de reményeim szerint néhány éven belül a 3000 főt is meghaladhatjuk. Öt évvel ezelőtt ez még elképzelhetetlen volt. Ezek a számok és a régiós jelenlét az, amely a DVTK brandhez egy kereskedelmi értéket is kapcsol” – mondta a klub honlapján csütörtökön megjelent interjúban Leisztinger, aki öt éve szállt be a miskolci sportéletbe.
Az üzletember kifejtette, amikor belevágott, két fontos eleme volt az elképzeléseinek: a labdarúgócsapat jusson fel az élvonalba és ez egy adott összegnél ne kerüljön többe. Kiemelte, az új látványsport támogatási rendszer volt az, amely tovább “görgette az ambícióit”, mert ettől tervezhetővé vált a rendszer, elkezdődhetett az építkezés, nemcsak a csapaté, hanem azt infrastruktúráé is, ami már egy maradandó érték.
“Nagyon szeretnék látni egy élvezhető, jó futballt. A legnagyobb bajom az elmúlt évvel, nem kisebbítve annak érdemeit, hogy ha nyertünk, ha vesztettünk, a győzelemi eufóriát leszámítva nem játszottunk élvezhetően” – válaszolt arra a kérdésre Leisztinger, hogy mivel lenne elégedett a 2015/16-os szezon végén. Hozzátette, eredményt tekintve bármi megfelelne, ami nemzetközi kupaszereplésre jogosít, de az elvárható, hogy a csapat ne teljesítsen rosszabbul, mint a költségvetések sorában elfoglalt helye. Úgy vélte, a DVTK büdzséje az 5-6. helyen van, amit efölött teljesít, az már extra. Megjegyezte, a szakma legjobbja Magyarországon Szima Gábor, aki harmadik-negyedik büdzséből csinált hétszer bajnokcsapatot Debrecenben.
Az elmúlt évek tanulságairól úgy fogalmazott: “nem fordulhat elő még egyszer olyan, hogy bármelyik klubalkalmazott a belső egyeztetéseket leszámítva kifelé kritizálja a klubot, mert ilyet következmények nélkül senki nem tehet”. Szerinte ez háromszor történt meg és ezt mindháromszor “lenyelték”.
Az infrastrukturális fejlesztésekről szólva elmondta, létrehoztak egy kis utánpótlásközpontot, amely két füves és egy műfüves nagyméretű edzőpálya megépítését és egy már meglévő, nagyméretű műfüves edzőpálya teljes felújítását jelentette. A klubot üzemeltető gazdasági társaságban tavaly történt tőkeemelés eredményeként további közel hathektárnyi területet vásároltak, oda épül egy 3000 négyzetméteres épület öltözőkkel, tantermekkel, irodákkal és étteremmel, de épül további öt nagyméretű edzőpálya is. Mindezek nettó értéke megközelíti a kétmilliárd forintot, az új épület egyben klubházként szolgálna. Az épülő új stadionnal kapcsolatban úgy fogalmazott, jelenlegi álláspontja az, hogy a klub a létesítményt egy hónapban két meccsnapra ki fogja bérelni, többet akkor tud majd, ha több információja lesz az új stadion üzemeltetéséről.
(MTI)