A BATE játékosai nem beszéltek túl nagy elismeréssel a Lokiról a debreceni BL-selejtezőn elszenvedett 1-0-s vereség ellenére sem. A csatár Nikolai Signevich egy pillanatra nem érezte áthatolhatatlannak a magyar bajnok védekezését, és azt is megemlítette, az albán Skenderbeut keményebb ellenfélnek érezte. Kollégája, Denis Polyakov úgy látta, hogy a DVSC kizárólag a pontrúgásokra épített. Abban az edzővel egyetemben egyetértenek a játékosok, hogy nem lehetetlen küldetés hazai pályán ledolgozni a hátrányt.
 

A DVSC 1-0-s győzelmet aratott hazai pályán a BATE Boriszov ellen a két gárda Bajnokok Ligája selejtezőjében rendezett párharcának első felvonásán, így előnnyel utazhat a visszavágóra. A fehéroroszok a nyilatkozatok alapján nem nagyon veszítettek magabiztosságukból.

Nikolai Signevich (a BATE csatára):
– Az első félidőben jól futballoztunk és több helyzetet alakítottunk ki. Sajnos ezeket nem lőttük viszont be. Úgy tűnt, az ellenfél nem számított arra, hogy már az idegenbeli meccsen ilyen kezdeményezőek leszünk. A peches tizenegyes mindent megváltoztatott, és a Debrecen gyakorlatilag két helyzetből megnyerte a meccset. Le kell vonni a következtetéseket, de azt azért nem hinném, hogy lehetetlen lenne hazai pályán 2-0-ra nyernünk. A 0-1-es eredmény ellenére úgy érzem, továbbra is 50-50 százaléka van a továbbjutásra mindkét csapatnak. Nem olyan nagy előny ez a magyaroknak, mindenesetre be kell találnunk hazai pályán. Természetesen egy 2-1-es vereség egy fokkal jobb lett volna, hiszen nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy nehogy gólt kapjunk a visszavágón. Képzett csapat a magyar, és a védelemről is elmondható, hogy minőségi játékosokból áll, de egy pillanatra nem éreztem áthatolhatatlannak a falat. Az volt az érzésem, hogy a Skenderbeu ellen nehezebb volt játszani. Magától értetődő, hogy a Debrecennel is el kellene bírnunk.

Denis Polyakov, a BATE védője:
– Természetesen csalódottak vagyunk, hiszen nem erre az eredményre számítottunk. A meccs nagy részében mi irányítottuk a játékot, mégis kikaptunk. Nincs más választásunk, nyerni kell hazai pályán. Nem szeretnék senkit kiemelni az ellenfélből, mert senkit nem tudnék. A hazaiak szinte kizárólag a pontrúgásokra építettek. Az biztos egyébként, hogy megvannak a gondjaink a rögzített helyzeteknél, és erre mindenképpen megoldást kell találni. Egyébként abban biztos vagyok, hogy a büntetőnél a Debrecen csatára a tizenegyesre játszott. Arra várt, hogy a kapusunk hozzáérjen. Na de semmi katasztrofális nem történt, mindössze kettőt kell lőnünk otthon, ami nem lehetetlen.

Alexander Ermakovich, a fehéroroszok vezetőedzője:
– Mindennel elégedett voltam, kivéve az eredménnyel. Ahogy vártuk, nagyon nehéz, nagyon feszült mérkőzésen vagyunk túl. A Debrecen nyíltan kezdett, de ahogyan vezettünk pár veszélyes támadást, zártabbá vált, és akkor már nehezebb dolgunk volt. Nagyon sajnálom, hogy nem lőttük be a helyzeteket, de hazai pályán megpróbálunk kijönni ebből a nehéz helyzetből. Egy kicsit csökkentek az esélyeink, de ahogy most kikaptunk, miért ne nyerhetnénk majd hazai pályán?