Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy május végén részletes költségvetést kapott arról, hogy idén hogyan költenek el 11,5 milliárd forintot a beruházásra, ehhez képest Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerinte egészen más tervekről beszélt.
Az ellenzéki politikus értékelése szerint a tárcavezető funkcióváltást helyezett kilátásba a Vajdahunyad vára esetében. Az is elképzelhető, hogy kaszinó és étterem nyílik és végül Andy Vajnáé lesz – vetette fel.
A jobbikos képviselő kitért arra is, hogy az eddigi koncepció szerint replika nem épülhetett volna a területen, azonban a Közlekedési Múzeumot mégis az eredeti tervek szerint újítják fel. Szóvá tette, hogy a Regnum Marianum emlékhely ugyanakkor nem épülhet fel eredeti formájában.
Hegedűs Lorántné a Dürer-kertről szólva a tulajdonosi kör változását ismertette. Kifejtette, hogy a rendszerváltásig az MSZMP tulajdona volt, majd az ELTE kapta meg, 2007-ben pedig a részben panamai tulajdonú Aurec Capital Kft. vette meg 6 milliárd forintért. Kifogásolta, hogy a cég jegyzett tőkéje 3,2 millió forint volt, s eközben 6 milliárdos hitelt kapott az MKB-tól. A bank vételi joga idén április 30-án járt le – mondta a Jobbik képviselője, aki szerint ezzel a cég nyerhet az ügyleten.
(MTI)