Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a kormánypártok nemet mondtak arra, hogy egy minden ember érdekét szolgáló megoldás jöjjön létre a városligeti beruházás ügyében. Hozzátette: a budapesti zöldfelületek helyzete, az életminőség romlása valódi probléma, ami valós választ kíván.
Az ellenzéki politikus megjegyezte: ne csodálkozzon a kormány, ha a Városligetet féltő civilek másféle eszközökhöz folyamodnak, ha nem hallgatják meg képviselőiket az Országgyűlésben.
Képviselőtársa, Hegedűs Lorántné azt kérte: “ne legyen Vajnahunyad vára a Vajdahunyad vára”, ne létesüljön kaszinó ott, ahol jelenleg múzeum működik. Szóvá tette azt is, hogy miközben a kormány amellett kötelezte el magát, hogy nem épít vissza korábban ott álló épületet, a Közlekedési Múzeumnál mégis megteszi. A jobbikos politikus azt követelte: építsék vissza a Regnum Marianumot is, ami véleménye szerint a magyar történelem fontos szimbolikus épülete volt.
Hegedűs Lorántné egyúttal a “vaskefe emlékmű” eltávolítását sürgette, továbbá azt, hogy annak helyére valóban az 1956-os forradalom dicsőségét, hősiességét hirdető emlékmű készüljön.
(MTI)