A médiában újra lábra kaptak a DVSC csapatát érintő, bundázással kapcsolatos találgatások. Az egyik országos napilapban megjelentek olyan információk, amelyek a vádirata hivatkozva szinte tényszerűen próbálják meg a Loki csapatát besározni.

A Népszava szerint “A bochumi bíróságra benyújtott vádirat szerint nemcsak a 2009-ben rendezett Debrecen-Fiorentina Bajnokok Ligája-selejtezőt manipulálták, hanem 2008-ban a hajdúságiak Young Boys elleni UEFA Kupa-meccsén is előre meghatározott eredmény született: utóbbin 50 ezer eurón osztoztak a ‘buliba beavatott’ futballisták.”

A lap szerint “megközelítőleg minden védőjátékos” érintett, majd idézi a bochumi bíróság szóvivőjét, Volker Talarowskit, aki szerint a pályára lépő védők közül egy, legfeljebb két játékos maradhatott ki az osztozkodásból.

– Sem a klub, sem a játékosok a mai napig semmilyen hivatalos információt nem kaptak az eljárással kapcsolatosan – mondta el a Loki hivatalos honlapjának dr. Róka Géza klubigazgató. – Sajnálatos, hogy az idézett írásból akár az is kikövetkeztethető, mintha az események megvalósulása bizonyosságot nyert volna, holott hangsúlyozandó: a bírósági eljárást megelőző vádiratra történik hivatkozás. A cikkben utalás történik a Debrecen-Fiorentina meccsre, amellyel kapcsolatban többször elmondtuk, hogy bebizonyosodott, nem történt csalás, és a két eltiltott debreceni játékos a büntetést azért kapta, mert nem jelentette a megkeresést, bár ez az ügy sem tekinthető lezártnak, hiszen a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) márciusban tárgyalja a két játékos ügyét. Fontosnak tartom még elmondani, amennyiben mégis bebizonyosodna, hogy bármely debreceni játékos érintett a mérkőzések manipulálásában, vagy a vádiratban megfogalmazottakat esetlegesen elkövette, abban az esetben a klub azonnal megszakítana minden kapcsolatot a labdarúgóval.

dvsc.hu