Nem éppen a legjobb előjelekkel várta a DVSC együttese a Videoton elleni rangadót. Csütörtök este még minden olyan szép és jó volt, sejteni lehetett, hogy feldobott állapotban lévő futballistáink vasárnap dacolva a fáradtsággal száztíz százalékon pörögnek majd. Csakhogy egy nagyon sajnálatos esemény törte meg a lelkesedést.

Amint pénteken leszállt Debrecenben a repülőgép, kiderült, hogy Máté Péter jogosulatlan pályára lépése miatt veszélybe kerülhet az Európa Liga csoportkörében való szereplés. A szakmai stáb így hétvégén igyekezett lelkileg is felkészíteni a játékosokat, akik fogadkoztak: megpróbálják függetleníteni magukat a történtektől, és minden erejükkel azon lesznek, hogy legyőzzék a fehérváriakat.

A drukkerek már korábban jelezték, hogy az együttes mellett állnak. A szombati edzésen szimpátiatüntetést is tartottak, míg vasárnap este, a kezdő sípszó előtt felállva tapsolták a játékosokat, miközben zúgott a „Szép volt fiúk!” A bajban egymásra talált a csapat és a szurkolótábor.

A Videoton biztosra ment, öt védővel állt fel, és csak ritkán, egy-egy kontrából és szabadrúgásból veszélyeztetett. Nem tudtuk áttörni a fehérvári falat, így a nagy Loki-helyzetek is elmaradtak. Húsz perc után változott a játék képe, egyre többször kerültek a kapunk közelébe a vendégek, és megvoltak a lehetőségeik is. Lendületük azonban hamar alábbhagyott, és megint főleg a fehérváriak térfelén folyt a játék, de Liptákék minden labdát kivágtak.

A második félidőre Ramos jött ki Kiss Zoltán helyett. Czvitkovics Péter majdnem megszerezte a vezetést a játékrész elején, nem sokon múlt, hogy a labda a hálóban kössön ki. Azért is bosszankodhattak a szurkolók, mert tíz perccel később megszerezte a vezetést a Fehérvár. Erre egy kapufával válaszoltunk. Nagyon hajtottunk az egyenlítésért, amíg Yannick ki nem harcolt egy büntetőt, amit Czvitkovics értékesített. Csak két perc telt el, és a kameruni középpályás ismét villant, ezúttal maga talált a hálóba! Yannick messze a mezőny legjobbja volt, egész meccsen rengeteget futott, helyzetbe került, és megpróbálta kiszolgálni társait. A Vidi védői egyszerűen nem tudták tartani.

Az elmúlt napok nehézségei és a fáradtság ellenére hatalmasat küzdött csapatunk. A végén az i-re a pontot a vendégek játékosa, Horváth Gábor tette fel, aki hatalmas öngólt lőtt. A gólpasszt ki más adta volna, mint Yannick Mbengono!

A vastaps járt a hősöknek!

dvsc.hu