Dzsudzsák és Raul nyomdokaiba lépne a Loki legújabb felfedezettje, Ferenczi János. A mindössze 20 éves játékos csak most került fel az első kerethez, de máris a kezdőcsapatba vágyik, aztán szeretne egyszer a Real Madridban futballozni a blancókért rajongó debreceni focista – erről a fiatal szélső beszélt a dehir.hu hírportálnak.

Ferenczi a Debrecen második együttesében fél év alatt meggyőzte mostani edzőjét, Kondás Elemért arról, hogy első osztályú labdarúgó, és öt éves profi szerződést kötött a DVSC-TEVA-val. A “Janika” becenéven meg kell osztoznia Mbengono Yannickkal, a középpálya bal oldalát azonban kisajátítaná, és Dzsudzsák Balázs útját járná.

– Ő az egyik példaképem, innen indult Debrecenből, végigjárta ugyanazt a ranglétrát, amit én, volt Létavértesen is – mondta Ferenczi a dehir.hu-nak. – Követem a pályafutását, örülök neki, hogy ennyire összejöttek a dolgai. Hasonló karrierre vágyom én is, de azt hiszem, valamennyi debreceni fiatal.

 
A Debrecen 20 éves tehetségének van egy másik ballábas klasszis példaképe is, valamint egy nagy álma.

– Gyerekkori példaképem Raul Gonzalez, egyébként óriási Real-drukker vagyok. Mikor gyerekfejjel elkezdtem nézni a focimeccseket, egyből beleszerettem a Madrid játékába. Rault egyenesen bálványoztam. Lestem a mozdulatait és próbáltam utánozni őt. Most már mondhatom, azóta is fanatikus Real-szurkoló vagyok. A Barca-Real meccseken hozzám sem lehet szólni, és hát a csapattársakkal is zrikáljuk egymást, mert sokan szurkolnak a Barcelonának is. Tudom, hogy ez gyerekesen, vagy nagyképűen hangzik, de az a célom, hogy egyszer a Real Madrid játékosa legyek. Ez álomszerűnek tűnik, de az egyik álmom már valóra vált, miért ne jöhetne össze ez is?

(dvsc.hu – dehir.hu – pepsifoci.hu nyomán szebbjovo.hu)