A biztonsági őr érte tetten az önkormányzati képviselőt, aki először tagadott, végül mindent bevallott. Ki is fizette a néhány ezer forintos árut. A helyi Jobbik márciusban nyílt levelet intézett a polgármesterhez az ügyben.

Lopáson kapták Cs. Anikót, a szociális és egészségügyi bizottság elnökét, független képviselőt Polgár egyik üzletében – írja a dehir.hu. Először a Polgár Társ című helyi lap számolt be az esetről, bár nevet nem közöltek, csak azt, tisztálkodási cikkeket próbált az illető meglovasítani.

A dehir.hu kereste a rendőrséget, de nem mondtak semmit, személyes adatokra hivatkozva. Az üzletlánc országos központjában sem tudtak segíteni. A KDNP polgári szervezete azonban állította, valóban a politikusasszony követte el a bűncselekményt. Nyílt levelet is írtak a település képviselő-testületének, valamint a polgármesternek is azért, hogy – mint fogalmaznak – „tegyék meg a tisztesség és a becsület diktálta lépéseket”. Állítólag a polgáriak is hallottak az esetről.

A lap az érintett képviselőt nem érte utol, ezért a polgármestert keresték, akiről azt írják, rokonságban áll a politikusnővel. Tóth József azt mondta, nem tudja megerősíteni, hogy eljárás folyna a testület elnöke ellen. Végül a Debreceni Törvényszékkel is felvették a kapcsolatot, ahol közölték, beérkezett egy szabálysértési ügyirat a polgári rendőrőrstől a böszörményi járásbíróságra. A dokumentum szerint szabálysértési eljárás indult Cs. Anikó ellen.

A hivatalos iratok szerint február 23-án érte tetten az asszonyt a biztonsági őr, aki felfigyelt a nő gyanús viselkedésére. Miután az asszony a kasszánál fizetett, a biztonsági őr közölte vele, szeretné ellenőrizni. A rendőrség jelentésében az áll, hogy a nő táskájában 2681 forintot érő holmit találtak. Az asszony először tagadott, majd mindent beismert. Az esetet kamerák is rögzítették. A nő végül kifizette az árut.

A Debreceni Törvényszék tájékoztatása szerint a Hajdúböszörményi Járásbíróság szabálysértési eljárásban dönt majd az ügyben, várhatóan egy hónapon belül.

Forrás: hir24

A Jobbik nyílt levele Polgár város Polgármesteréhez Tóth József úrhoz

Az elmúlt hetekben többször hangoztatta: mocskos kampány folyik!
Erre reagálva inkább úgy fogalmaznánk: mocskos munka folyik!

Hetek óta várjuk Öntől, álljon a nyilvánosság elé, és adjon tájékoztatást a polgári képviselő-testület egyik tagja által elkövetett bolti lopás ügyében. Arról a bolti lopásról beszélünk, amelyet Önök megpróbálnak elhallgatni. Ön szerint egy ilyen cselekmény erkölcsileg mennyire egyeztethető össze az önkormányzati képviselői tevékenységgel, mennyire egyeztethető össze a Szociális Bizottság elnöki pozíciójával? 

Érdeklődve várjuk véleményét, mivel megerősített információk szerint, a bolti lopáson tetten ért személy – azon túl, hogy városunk egyik önkormányzati képviselője – az Ön sógornője.

Abból a szempontból is érdekelne bennünket a véleménye, hogyan ítéli meg a fentiekben leírtakat, hogy azt olyan személy követte el, akinek közel 600 ezer forint fizetése van.

Nem érzi kötelességének, hogy lemondásra szólítsa fel a képviselő asszonyt?
Nem érzi kötelességének, hogy a képviselő asszony nevében bocsánatot kérjen Polgár város lakosságától, ha már ő ezt önszántából nem tette meg?
Utoljára, de nem utolsó sorban. Természetes dolognak tarja Ön, hogy városunk választott vezetői sorban foglalnak helyet a vádlottak padján?  

Polgármester úr!  Polgár város lakossága tisztelettel kéri, hogy álljon a nyilvánosság elé, és vonja le a konzekvenciát!  Hetek óta várjuk reakcióját!

Utóirat:

Tisztelt Képviselő-testület!

Önök közül sem érezte senki, hogy ezekben az ügyekben fel kellene állni, és megszólalni?  Nem gondolják, hogy Önöket is érintik ezek a cselekmények?  Nem gondolják, hogy a lakosság azon része, akik megtisztelték Önöket bizalmukkal, most becsapottnak érzik magukat?

Tisztelettel: Polgár város lakosságának megkeresésére: 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom
Polgári Alapszervezete