Kepli Lajos országgyűlési képviselő önálló indítványának zárószavazására kerül sor november 29-én hétfőn. Mint ismeretes a Jobbik környezetvédelmi szakpolitikusa a katasztrófa bekövetkezését követő héten nyújtotta be határozati javaslatát a bizottság felállítására.

A testület fő célja az iszapömlés okainak és felelőseinek felkutatása. A bizottság egy éven át folytatná a vizsgálatot, amely kiterjedne a hatósági ellenőrzések körülményeire, a személyes felelősség, valamint a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi Zrt. felelősségének megállapítására is.

A kormánypártok és az LMP eddig nagyrészt együttműködtek a vizsgálóbizottság felállítása felé vezető úton. A kommunista utódpárt azonban mindvégig ellenezte a testület létrejöttét, mert szerintük csak politikai boszorkányüldözésre lenne alkalmas. Tették mindezt azért, mert a Jobbik megemlítette, hogy Gyurcsány Ferencnek is köze lehet a Mal privatizációja körüli disznóságokhoz.

Ma tehát ismét egy történelmi pillanat következhet be a Jobbik életében, amennyiben az első ellenzéki indítványt elfogadja az Országgyűlés!

www.keplilajos.hu – jobbik.hu