Két tárgyalási fordulót követően megszületett az egyezség: „Ma Hedvig, holnap te? Önkény helyett igazságot!" jelszó alatt tüntetést szervez Pozsonyban a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, karöltve a legnagyobb szlovákiai magyar civil szervezetekkel és pártokkal – adta ma hírül az ernyőszervezet sajtóközleménye.

A megmozdulásra Zsák Malina Hedvig csaknem nyolc éve elhúzódó ügye és a lány elleni vádemelés miatt kerül sor, valamint a szlovákiai igazságszolgáltatásban uralkodó állapotok kapcsán. A közös demonstrációt a Vármegyeház téren,  április 30-án, délután hat órai kezdettel szervezik.

„A meghirdetett megmozdulás célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a visszásságokra, amelyek mind Hedvig sorsát, mind az igazságszolgáltatás általános működését jellemzik, és nap mint nap megkérdőjelezik a jogállamiság elveinek betartását. A tiltakozó megmozdulásba, mely nemzetiségre és világnézetre való tekintet nélkül egyesíti a társadalmat, bárki bekapcsolódhat", olvasható a Tokár Géza szóvivő által jegyzett közleményben.

A rendezvényről további részleteket április 22-én, kedden, a pozsonyi Bonbon szállóban tartott sajtótájékoztatón közölnek.