A felvidéki MKP (Magyar Koalíció Pártja) feljelentést tesz nemzetellenes uszítás miatt az Érsekújvárban a múlt hét végén megjelent magyar- és zsidóellenes feliratok ügyében. A párt szerint nem véletlen a hely és az időzítés, hiszen a közelgő népszámlálás alkalmával éppen Érsekújvárban alakulhat ki egy olyan helyzet, melynek következtében az ottani magyarság részaránya a 20 százalékos küszöb alá szorulhat.

“A múlt héten országszerte megjelent provokatív SNS-es óriásplakátok után Érsekújvárban borzolják a kedélyeket a vasárnap reggelre megjelent nemzetgyalázó feliratok. A Magyar Koalíció Pártja szándékos és tudatos provokációnak tartja az ismeretlen tettes vagy tettesek által elkövetett nemzetgyalázást” – áll a közleményben.

Az MKP elítéli és a békés egymás mellett élés intoleráns megnyilvánulásának tekinti a hétvégi érsekújvári incidenst. “Ugyanakkor bátorságra és elszántságra szólítja fel nemcsak az érsekújváriakat, hanem nemzeti közösségünk valamennyi tagját, hogy a provokációk ellenére is büszkén vállalják anyanyelvüket, nemzetiségüket és vallási hovatartozásukat” – fejti ki a politikai erő állásfoglalása.

Forrás: Kitekintő.hu