Már megtörtént a kapcsolatfelvétel Torghelle Sándor magyar válogatott labdarúgó és a Dynamo Dresden között, konkrét ajánlatot a Bundesliga II újonca viszont még nem tett a támadónak. A Bild azt írja, a Fortuna nagyjából 100 ezer eurót fizetne a távozáskor a csatárnak, hogy a kérőket kevésbé riasszák el a bérterhek.

Néhány nappal ezelőtt szellőztette meg egy német lap, hogy Torghelle Sándor, a Fortuna Düsseldorf kegyvesztetté vált támadója a szintén a Bundesliga II-ben szereplő Dynamo Dresdenhez kerülhet.

A Bild is hozza az információt, és azt írja, mivel a Leverkusen kupából való kiverésével alsó hangon 800 ezer euró állt a házhoz, most már futhatja erősítésre Drezdában az elég halványnak ítélt csatárposzton. A bulvárlap hozzáteszi, már meg is történtek az első lépések az ügyben.

– Igen, én magam is hallottam a Dresden érdeklődéséről – fogta rövidre nyilatkozatát Torghelle, majd ügynökéhez irányította a németeket.

– A kapcsolatfelvétel már megtörtént, de konkrét ajánlatról még nem tudok beszámolni – adott helyzetjelentést az ügyről Frank Lieberam.

A Bild a piszkos anyagiakat is feszegeti cikkében, a lap azt írja, Torghelle a maga nagyjából 300 ezer eurós évi fizetésével igen előkelő helyen áll a bérezési listán, ez az egyik oka annak, hogy a vezetők mindenképpen szabadulni akarnak tőle.

A bulvárlap információi szerint a Fortuna egy igen ritka és meglehetősen furcsa gesztust is hajlandó tenni az ügyben: a klub beígérte a magyarnak (és a kérőknek), hogy amennyiben valaki tényleg elviszi a légióst Düsseldorfból, a futballista 100 ezer eurót kap a lelépéskor, amivel valamelyest enyhíteni lehetne a leendő klubra háruló bérterheket.

pepsifoci.hu – szebbjovo.hu