Megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartjuk az igazságügyi és rendészeti miniszter valamint az önkormányzati és területfejlesztési miniszter 2009. október 16-án kelt közös levelét, mely az Új Magyar Gárda gárdistáit meg kívánja akadályozni az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának megünneplésében – áll a Gárda közleményében.

Ötvenhárom évvel ezelőtt magyar hazafiak korra, nemre, felekezetre, világnézetre való tekintet nélkül álltak ki a nemzet függetlensége, a politikai okokból vegzált és elhurcolt magyar emberek mellett, a jogot puszta formalitásnak, a rendőrséget pedig önös céljaik megvalósítását eszköznek tekintő önkényuralom ellen. Ötvenhárom évvel ezelőtt az a diktatúra idegen fegyverek segítségével fojtotta vérbe a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát, a politikai foglyok rehabilitását, emberi életet követelő törekvéseket.

A helyzet az állítólagos rendszerváltás után sem változott. A kormány a jogalkotási alapelvelvekkel ellentétesen, az ötvenes éveket idéző módon, rendeleti úton kívánja megakadályozni szabadságvágyó emberek közösségi véleménynyilvánítását. A mai kor Rákosi-klikkje a rendőrséget kézi vezérléssel irányítja, akik mondvacsinált ürügyekkel teljesítik a becsületes állampolgárok zaklatására és hatáskörük túllépésére, így bűncselekmény elkövetésére utasító parancsot. Bizonyítékok nélkül, pusztán saját koncepciója alapján tart fogva hazafiakat immár hónapok óta. Nemzetközi egyezménnyel ellentétesen, politikai véleményük miatt figyel meg és hallgat ki olyan tisztességes embereket a Római Egyezmény 14. cikkelyét megsértve, akik szavukat fel merik emelni a szabadság, a szolidaritás, a közbiztonság helyreállítása mellett. Minderre a csengőfrász idejét idéző módon, akár éjszaka is sor kerülhet!

Az Új Magyar Gárda nem hátrál meg! Élni fogunk a bíróság ítéletében, nemzetközi megállapodásokban és az Alkotmányban biztosított szabadságjogainkkal. Számunkra nem többször hazugságon kapott miniszterek szavai a mérvadók, hanem olyan igaz hazafiak tettei, akik bizonyították Magyarország szabadsága iránti elkötelezettségüket. Pongrátz Gergely, Sinkovits Imre, Murányi Levente, Wittner Mária és a többi ötvenhatos igazi hős élete ad számunkra és egyre több nemzeti elkötelezettségű polgár számára iránymutatást.

Szebb jövőt!

Új Magyar Gárda Mozgalom
Országos Sajtóiroda

magyargarda.hu