A szlovák élvonalbeli mérkőzéseken a dunaszerdahelyi DAC, mint egyedüli magyar csapat, úgymond kitűnik a bajnokság többi csapata közül. Több ezres magyar szurkolótábora a Felvidékről és Magyarországról is buzdítja, és nyomon követi a csallóközi csapat sorsát.

Sajnos mindennapi esemény, hogy vagy a pályán vagy a lelátón egymásnak essen a magyar és a szlovák szurkoló. Jobb esetben csak verbálisan, szavakkal bántják egymást. Az augusztus 21-i DAC-Sároseperjes mérkőzés után azonban már a lefújást követően is szárnyra kaptak az indulatok.

A mérges keleti csapatból páran dühükben a magyar nemzetet szidták obszcén kifejezésekkel és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal. Nem tűrte ezt szó nélkül a DAC alelnöke, Antal Barnabás, és figyelmeztette a sároseperjesi focistákat.

Az esetet a vendégek úgy állítják be, hogy a DAC alelnöke támadt rájuk. A Szlovák Labdarúgó Szövetség küldöttei, hogy mit írtak a jegyzőkönyvbe nem tudjuk, bár az esettel minden bizonnyal az illetékes bizottság fog foglalkozni.

Ha figyelembe vesszük azt, hogy a DAC győzött, akkor jogosan vetődik fel a kérdés: Mi oka lett volna a dunaszerdahelyi klub alelnökének a sároseperjesiekre támadni? Semmi! A valóság egyszerű: a futball világában is ott lappang a szélsőséges nacionalizmus. Ugyanúgy a játékosoknál, mint a szurkolóknál.

Amennyiben a Szlovák Labdarúgó Szövetség ismét a dunaszerdahelyi klub kárára dönt, megállapíthatjuk, hogy míg egyes szlovák klubok bármit megtehetnek, addig egy klub, a magyarok klubja csak tűrhet és fizetheti a rá rótt büntetéseket!

Felvidék Ma