Malina Hedvig becsületsértésért feljelentette Robert Kaliňák volt belügyminisztert, aki egy interjúban hazugnak nevezte őt. A fiatalasszony laboratóriumi vizsgálatokkal tudja igazolni azt is, hogy nincsenek véralvadási problémái, amint azt Peter Labaš dékán feltételezi.

Hedvig korábban is tisztában volt azzal, hogy nem vérzékeny, hiszen két gyereket hozott a világra minden gond nélkül, ügyvédje kérésére mégis elment vérvételre. A rutinvizsgálat nem mutatott ki rendellenességet, de hogy minden kétséget kizárjon, még egy speciális, ritka véralvadási rendellenességekre irányuló labortesztet is kérni fog.

Az már a mostani eredmények alapján is elmondható, hogy a Komenský Egyetem Orvostudományi Kara dékánjának elmélete, mely szerint Hedvig testén a véraláfutások nem a támadás következtében, hanem korábban, véralvadási gondok miatt keletkeztek, agyaglábakon áll. Labaš a laboratóriumi vizsgálat eredményét nem akarta kommentálni, azt mondta, soha többet nem nyilatkozik a szakvéleménnyel kapcsolatban a sajtónak. Kiegészített jelentésében, amelyet másfél éves munka után két hete küldött el a főügyészségre, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Hedvig saját magát harapta meg, a véraláfutásai jóval korábbi eredetűek voltak, mint 2006. augusztus 25., a többi sérülést pedig csak kitalálta. A nyitrai kórházban felvett leleteket, amelyekben többrendbeli zúzódás és ütésnyom is szerepel, Labaš szerint a későbbi vizsgálatok nem igazolták.

Robert Kaliňák egykori belügyminiszter ugyancsak ragaszkodik ahhoz a véleményéhez, hogy a támadás meg sem történt. A Sme napilapnak adott interjújában példátlan, kóros hazudozónak nevezte Hedviget, és azt mondta, alig várja, hogy véget érjen a főügyészségi vizsgálat, mert akkor végre beszélhet az ügyről. Erre hamarosan a vizsgálat befejezése nélkül is alkalma lesz, Malina Hedvig ugyanis feljelentést tett ellene, amiért kóros hazudozónak nevezte. „Egy ember méltóságába nem lehet ilyen durva módon beletaposni. Kaliňák úr 2006. szeptember 12. óta, amikor hamis, kitalált bizonyíték alapján hazugnak nevezte a védencemet, sorozatosan ezt teszi. A bíróság majd felmenti a hallgatási kötelezettség alól, ott elmondhatja, mire alapozza ezt a meggyőződését, kik sugalmazták neki, milyen irányba kell terelni a vizsgálatot” – mondta Roman Kvasnica, Malina Hedvig ügyvédje.

A cégjegyzék tanúsága szerint Robert Kaliňáknak felettébb érdekes kapcsolatai vannak: 1999 májusától 2002 júniusáig együtt ült az Edom Kft. igazgatótanácsában az egykori titkosszolgával, Igor Cibulával. Cibula, akit Ján Slota tanácsadójának és számos titkosszolgálati játszma értelmi szerzőjének tartanak, Peter Korčekkel, a Hedvig elleni lakossági feljelentés szerzőjével együtt dolgozott Peter Gabura képviselő irodájában. Ugyanott volt képviselői asszisztens a volt főügyész felesége, Zuzana Trnková is. 2009 májusában Igor Cibula számítógépén írták meg a Felvidék autonómiáját célul kitűző Harmónia társaság alapszabályzatát.

Forrás: Kitekintő.hu