A Malina Hedvig-ügyben eljáró és nagy port kavart, de mindenekelőtt a közvéleményben kétségeket ébresztő zárójelentés kidolgozóját, Peter Labašt kihúzták az igazságügyi orvosszakértők internetes listájáról, mivel nem kötött felelősség-biztosítást.

A Komensky Egyetem dékánja szerint félreértés történt, naponta ír szakértői véleményeket, és biztosítása automatikusan meghosszabbodik. „Utána kell járnom, valószínűleg elfelejtettem nekik bemutatni” – nyilatkozta a dékán a szlovák hírügynökségnek.

A Főügyészség nem nyilatkozik a Malina-ügy semmilyen részletében.

Dobroslav Trnka korábban kijelentette, hogy Peter Labaš szakértői véleményétől függ a Malina Hedvig-ügy lezárása. A szakértő akkor került a média össztüzébe, mikor kiderült, hogy meg nem vizsgált tényeket is belefoglalt a szakértői véleményébe, és több kollégája, akiket konzultánsként tüntetett fel, elhatárolódott tőle. A vélemény ellen Malina Hedvig ügyvédje tiltakozott, ezért azt a főügyész átdolgozásra visszaküldte a professzornak.

Malina Hedviget 2006-ban támadták meg Nyitrán azért, mert magyarul beszélt. Nem sokkal utána azonban ő került a rendőrségi vizsgálat kereszttüzébe, mert a hatalom azt állította, kitalálta a bántalmazását.

Forrás: Kitekintő.hu