“És akkor mára ennyi” – dörmögte a bajsza alatt Pintér Sándor az önkormányzati bizottság hosszú és fáradságos ülésének végén, a bizottsági tagok pedig már kezdtek volna öltözködni, amikor Pintér váratlanul azzal folytatta: “illetve lenne még itt valami”.

A tagok egymásra néztek. Na most mi jön?

“Gyerekek, komolyan mondom, a sírba visztek. Hát nem hiszem el, hogy ezt külön nekem kell elmondanom. Tényleg, mint valami óvoda. Nem lehetne, hogy egyszer nem felejtitek a laptopot meg a mobiltelefont abban a rohadt autóban? Naponta kapom a telefont, hogy kitől mit vittek el.

Tegnap már mentem volna haza, akkor hívnak, hogy a Szíjjártó Peti X5-öséből elvitték a Macbookját. Mondom, utánanézek, nem telik bele öt perc, már jön a következő, hogy Rétvári Bence otthagyta az új iPadjét a szolgálati Porschéban, és persze hogy feltörték azt is. Ne röhögjenek a szocialisták, múltkor a Mesterházy hívott ugyanezzel. Hát mi vagyok én, napközis vigyázó? Mi lesz a következő, hogy szerezzem vissza Schiffer András biciklijéről az oldalára celluxozott telefonkártyát? Kicsit szedjük össze magunkat, jó?”

De ha szó szerint nem is így mondta a belügyminiszter, nem tudunk eléggé egyetérteni vele abban, hogy a képviselő urak igazán vigyázhatnának jobban az adófizetők pénzéből lélegeztetőgépek és rendőrnyugdíjak helyett vásárolt telefonjaikra. A tolvajok pedig igazán tudhatnák, hogy ennek semmi értelme, olyan, mintha önmaguktól lopnának! Ezt meg nem igaz, hogy nekünk kell elmondani, tényleg tiszta dedó.

Képviselő funky blog – szebbjovo.hu