A szurkolók már elzavarnák a debreceni sikeredzőt, de az érdekes nem ez, hanem, hogy Kondás simán leáll velük vitatkozni – írja a hatharom.com.

Bár kicsivel több, mint egy hónapja még európai kupaporondról és főtábláról ábrándoztak a debreceni szurkolók, lassan meg kell barátkozniuk a gondolattal, miszerint szomorú szezon elé néznek.

A Loki borzalmasan gyengén kezdte az idényt, a csapat az idei tíz tétmeccséből mindössze kettőt nyert meg, a legutóbbi öt alkalommal pedig egyszer sem hagyta el győztesen a pályát. Már a hétvégi, Pécs elleni hazai 0-2 is rendesen felborzolta a kedélyeket a Hajdúságban, de az igazi truváj csak kedden jött, amikor a másodosztályú Békéscsaba is lepofozta a helyi kedvenceket (2-3).

Nem csoda, hogy fogytán a szurkolók türelme. A városban folyamatosan téma a klub finoman szólva sem épp stabilnak tűnő anyagi háttere, de a drukkerekkel beszélgetve az is elég egyértelműnek tűnik, hogy Kondás Elemér ideje lejárt, és a legtöbben új edzőt szeretnének a csapat élére.

A kétszeres bajnok mester korábban is került már támadások kereszttüzébe (főleg a nemzetközi kupáknak intett gyors búcsúkat követően), de eddig jól állta a sarat – most viszont úgy tűnik, mintha ütemet tévesztett volna. Hogy mennyire nem biztos a dolgában, azt remekül mutatta a Békéscsaba ellen pályára küldött kezdőcsapat is: Kondás korábbi ígérete ellenére az első csapat játékosait nevezte a meccsre, a fiatalok közül csak a szélső Varga Kevin került be, ráadásul őt is lekapta a pályáról a félidőben.

A húzás azonban nem jött be, a Debrecen Szakállyal, Zsidaival, Mészárossal, Bouadlával, Kulcsárra és Tiszával a soraiban is simán kikapott, Kondásra pedig eddig szinte példátlan szitokáradat zúdult. Hogy az edző mennyire nem ura a helyzetnek, az jól látszott a lefújást követően: amikor az egyik drukker "meddig égetsz még minket, Elemér?" felütéssel érdeklődött az edző jövőbeni terveiről a munkaerőpiacon, Kondás nem elengedte a füle mellett a megjegyzést, hanem hosszas és indulatos szóváltásba keveredett a szurkolóval.

A drukker azt is nehezményezte, hogy Kondás nem a fiataloknak adott lehetőséget a bizonyításra, hanem az első csapat rutinos, tapasztalt játékosait helyezte előtérbe – vélhetően azért, hogy megnyerje a meccset, és valamicskét szilárdítson enyhén szólva is ingatag helyzetén. Az edző természetesen visszautasította a vádakat, és azzal védekezett, hogy többnyire sérülésből, vagy eltiltásból visszatérő játékosokat favorizált, hiszen nekik is szükségük van a meccsrutinra. Hasonló jellegű magyarázkodás olvasható egyébként a klub hivatalos honlapján elérhető tudósításban is.

PKJ – hatharom.com nyomán