Szenti Szabolcs közlése szerint míg a múlt évben 17 475 felnőtt határsértőt fogtak el, addig az idén november végéig 25 476, a határt illegálisan átlépő embert tartóztattak fel, közülük 3421 gyermekkorú volt.

Az elmúlt 24 órában huszonnyolc csoportban 221 határsértőt fogtak el a rendőrök a polgárőrséggel és a mezőőrökkel együttműködve – tette hozzá a százados.

Hírek

Mindezek nyomán a Készenléti Rendőrség járőreivel erősítették a határrendészeti szolgálatot, a határsértők őrzését Csongrád megye más rendőri szervei segítik, az idegenrendészeti eljárásokban pedig más megyei rendőr-főkapitányságok szakemberei is közreműködnek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság újabb szállító járművet bocsátott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendelkezésére. A szegedi kirendeltségen kialakított “egészségügyi áteresztő pont” egész nap rendelkezésre áll a határsértők egészségügyi ellátásához. A honvédség szombat óta sátrakkal és ágyakkal segíti a rendőrséget, ahol – szükség esetén – további 250-300 határsértő helyezhető el – közölte a szóvivő.

(MTI)