Az esztergomi cirkusz rést ütni látszik a híres-neves “csak-a-Fidesz egységen”. Merénylet Esztergomban: házfelgyújtási kísérlet címmel megrázó tudósítás jelent meg Meggyes Tamás honlapján, ahol már a felelős neve is olvasható (vat a szuprájz) Tétényi Éva! Merthogy a hercegprímási várost romlásba döntő polgármester asszony felheccelte tömeg miatt kellett a városházára rendőri védelem a Fidesz-frakció távozásához és ez nyilvánvalóan csak az első lépés a szerencsétlen esztergomiak őrjöngő vadállattá válásának útján.

A médiának kell a balhé, máris jöttek a szalagcímek, hogy Molotov-koktélos támadás egy esztergomi képviselő háza ellen. Csakhogy a korrektebb tudósításokban már benne van a rendőrség cáfolata, miszerint nem Molotov-koktél volt és az a palack, amit a képviselő házára dobtak, nem is okozott kárt.

A közszolgálati Déli Krónikában – a biztonság kedvéért még egyszer meghallgattam a hangtárban – egyáltalán nem is volt tudósítás a bombahírről. Semmilyen.

Tekintettel arra, hogy a drámai eseményt cáfoló rendőrséget és a dologról mélyen hallgató hírforrást ugyanaz a kéz irányítja, Meggyesék most lehetnek igazán bajban. Nem Esztergom az egyetlen terület, ahol meginogni látszik a kétharmados egység, és nem is a legfontosabb.
A Molotov-koktél nem játék, akkor sem, ha szintetikus.

Lehet hogy a Fidesz most már tényleg kihátrál a bukott polgármestere mögül? Meggyes elvtárs, konyec?

Vigyázó szemünk továbbra is Esztergomon!

(Medwe blog nyomán szebbjovo.hu)

1322479620