Meghirdette eladásra 17 milliárd forintos nettó áron a felszámolás alatt álló Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vagyonelemeit a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft., a nyilvános pályázati felhívás a cégközlönyben jelent meg.

Az írásos vételi ajánlatokat a felszámolónak 45 napig lehet benyújtani.

A pályázat szerint a szervezet eszközeit, a külső vörösiszap tározón található vörösiszap kivételével egyben kívánják értékesíteni, 17 milliárd forint nettó ajánlati áron, 170 millió forint bánatpénz megfizetése mellett.

A felszámoló egybeni ajánlat hiányában az értékesítési eljárást tovább folytatja, az egyes vagyoni elemekről külön táblázatban tájékoztatnak.

Az ajkai timföldgyár felszámolását még 2013. február 27-én rendelte el a Veszprémi Törvényszék. A cég irányítását állami vagyonfelügyelő vette át.

A kormány 2012-ben stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a céget, a törvény alapján a 100 százalékos állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. képviselője látja el a vagyonfelügyeletet, biztosítva a termelés folyamatosságát is.

(MTI)