Horváth Anna hozzátette: a döntést megfellebbezi a bíróságon. Amennyiben a bíróság az ügyészség érveit fogadja el, Horváth Anna továbbra sem láthatja el kolozsvári alpolgármesteri teendőit.
“Az elmúlt 60 nap alatt valamennyi tanút kihallgatták, a vizsgálat végéhez közeledik, ezért úgy értékelem, hogy az eljárás megfelelő lebonyolítása nem lehet érv az eltiltásomra. Ebben az időszakban teljes nyitottsággal álltam a kivizsgálást végzők rendelkezésére” – írta üzenetében Horváth Anna.
Azt is közölte, hogy az ellene elindult ügyészségi eljárás nem feljelentés alapján indult. “A februárban kezdődött teljes körű nemzetbiztonsági megfigyelésemből származó lehallgatások értelmezései ürügyén indult ellenem eljárás” – tette hozzá. Megjegyezte: hinnie kell abban, hogy az igazságszolgáltatást valóban az igazság érdekli, és be tudja bizonyítani ártatlanságát. Sajnálatát fejezte ki azért, hogy emiatt a kolozsvári magyar közösség érdekképviselete szenved kárt.
A DNA befolyással való üzérkedéssel gyanúsítja, és október elején hatvan napra ügyészségi felügyelet alá helyezte az alpolgármestert. Ez idő alatt Horváth Anna nem láthatta el az alpolgármesteri teendőket, nem vehette fel a kapcsolatot az ügyében érintett személyekkel, rendszeresen meg kellett jelennie a hatóságok előtt és az ügyészek jóváhagyását kellett kérnie egy esetleges külföldi utazás esetén.
Az ügyészség által közölt gyanú szerint az alpolgármester hatvan fesztiválbérletet fogadott el a júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára egy ingatlanfejlesztőtől, cserében pedig megsürgette számára a városházán egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását.
(MTI)