A Jobbik a 2018-as választás megnyerésére készül – közölte Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen bemutatta a nemzeti párt Hajdú-Bihar megyei 2. számú, debreceni választókerületének jobbikos jelöltjét, Kőszeghy Csanád Ábelt, akit jól ismerhetnek a cívisváros szavazópolgárai, mivel 2010 ősze óta tagja a debreceni közgyűlésnek.

Kulcsár Gergely és Kőszeghy Csanád Ábel

– A jelenlegi kormánynak jövőre csak egyetlen kihívója lesz, és az a Jobbik – jelentette ki az országgyűlési képviselőjelölt, hozzátéve: más alternatíva nincs a választók előtt, hiszen a baloldal igyekezete most már nem szól másról, mint egy-két politikus túléléséről és egymás becsmérléséről, így a baloldalra adott voksok biztosan el fognak veszni jövőre.

Ez nagyon jól megfigyelhető napjainkban itt, Debrecenben is – vélekedett Kőszeghy. – Az időközi választási kampány lassan egy hete tart, a Jobbik önkormányzati képviselőjelöltje, Keresztesy Gergő már össze is gyűjtötte a szükséges ajánlásokat. Az MSZP és a DK pedig még be sem jelentették a jelöltjüket, illetve azt sem lehet tudni, vajon közös jelöltet állítanak-e.

A Jobbik készen áll a kormányzásra – szögezte le Kőszeghy Csanád Ábel, majd felsorolta, melyek lesznek a legfontosabb céljai, ha a pártja megkapja a bizalmat 2018-ban:

– a fiatalok itthon tartása,
– az egészségügyi és az oktatási rendszer rendbe tétele
– a hazai kis- és középvállalkozások támogatása
– a vidéki települések újra élhetővé tétele
– Debrecenben pedig a volt zártkertekben élők építésügyi és infrastrukturális problémáinak megoldása.

Kőszeghy úgy véli, ha a Jobbik kerül kormányra 2018-ban, akkor végre megkezdődhet az elszámoltatás. A fideszes és MSZP-s hátszéllel meggazdagodott oligarchákra „földesúradót” kívánnak kivetni, a jövőben felállítandó korrupcióellenes ügyészség segítségével pedig büntetőjogi eszközökkel fogják elkobozni a jogtalanul szerzett milliárdokat – zárta sajtótájékoztatóját a Jobbik debreceni országgyűlési képviselőjelöltje.

szebbjovo.hu