A közelmúltbeli brüsszeli eseményekkel az Iszlám Állam terroristái azt az üzenetet tolmácsolták Európa lakossága felé, hogy nem lehetünk biztonságban, mi vagyunk a gyengébbek, s az a kérdés csupán, hogy anyaföldünket meddig birtokolhatjuk még – hangoztatta csütörtöki debreceni lakossági fórumán Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, aki szerint mind a migránsválságra, mind a magyar népességfogyás megállítására egyszerű a megoldás, ha megvan hozzá a szükséges kormányzati szándék.

DSC_6129

Fotó: szebbjovo.hu

A Jobbik képviselője szerint az önkéntes sorkatonai szolgálat, valamint az önkéntes határőrségi szervezet felállítása elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy meg tudjuk védeni hazánkat az illegális bevándorlóktól, ám a kormányzat ezen szándékoknak hátat fordít. Úgy véli: itt az ideje annak, hogy a magyar nép mind szellemileg, mind fizikailag felkészüljön arra, hogy a nem túl távoli jövőben akár migránsok tízezrei ostromolhatják meg határainkat.

A Jobbik alelnöke felhívta a figyelmet: a magyar lakosság csaknem 90 százaléka gondolja úgy, hogy a kvótarendszer elhibázott döntés, ám a kormányzat még mindig kettős kommunikációt folytat, egyfelől titkon igyekszik megfelelni az Európai Uniónak, másfelől hazánk állampolgárait ámítja azzal kapcsolatban, hogy mindenre elszánt megvédeni Magyarországot az illegális bevándorlók letelepedésétől.

Z. Kárpát Dániel kiemelte: a Jobbik rendszeresen folytat bejárásokat a déli határ menti településeken – többek között Ásotthalmon – , ahol szemtől szemben találkoztak mind menekültek békésebb csoportjaival, mind követelőző, erőszakos migránsokkal. Ezzel kapcsolatban rámutatott: van különbség ugyan a koszovói albán, valamint a kongói bevándorlók között, ám sohasem tudhatjuk, hogy egy-egy csoport tagjai közül mikor és hol kerülnek elő az életeket kioltó terroristák.

A magyarság népességfogyásával kapcsolatban a Jobbik alelnöke kitért rá: az európai országok közül hazánkban a legmagasabbak a gyermeknevelési cikkek adórátái, ami természetesen nem emeli a gyermekvállalási kedvet. A nemrég bevezetett családi otthonteremtési kedvezménnyel kapcsolatban úgy vélekedett, azt csupán a lakosság legfelső rétegei képesek igénybe venni, a Jobbik viszont olyan megoldásokat dolgozott ki, amelyek a legszélesebb körben nyújtanának segítséget a dolgozó és gyermeket nevelő emberek, családok számára.

A politikus szerint az állami bérlakásépítés programja jó megoldást nyújthatna a gyermeket megélhetési okokból nem vállaló fiatalok számára, ugyanakkor a kezdeményezés a magyar gazdaság fellendítését is szolgálná. Leszögezte: mindez nem kerülne többe, mint 50-60 milliárd forint, amely összeg egyébként 6-8 év alatt vissza is folyna a költségvetésbe.

 

DSC_6120

Fotó: szebbjovo.hu

A fórum végén a hallgatóság tehetett föl kérdéseket a honatyának, s többen a devizakárosultak problémáit vetették fel, illetőleg a Jobbik megoldási javaslatait várták, amire Z. Kárpát Dániel úgy felelt: rendkívül egyszerű lenne a megoldás, ha a Jobbik lenne kormányon, hiszen ők nem a bankokkal lennének szolidárisak, hanem a már sokszor hangoztatott javaslataikat hajtanák végre azonnali jelleggel, amelynek eredményeképpen nem a bankok, hanem a devizahitelükbe belerokkant magyar állampolgárok járhatnának végre jól.

szebbjovo.hu