Keddre virradóra Debrecen Epreskert nevű városrészében három "fiatal" csaknem egy tucat autót kísérelt meg ellopni. Az utolsó próbálkozásuk átmeneti sikerrel járt, de a lopott kocsival nem jutottak messzire, a rendőrség mindhármukat elfogta. Elgondolkodtató körülmény ugyanakkor, hogy míg a többi gépjárművet viszonylag kevéssé rongálták meg, a Jobbik debreceni frakcióvezetőjének autójában több százezer forintos kárt okoztak.

Az elkövetők 16 és 22 év közötti fiatalok, mindhárman hajdúhadházi illetőségűek. (Ez utóbbi körülmény kapcsán az is kitalálható, melyik kisebbséghez tartoznak.) Információink szerint hétfőn este vendégségben jártak Debrecenben, majd a "buli" végeztével, a hajnali órákban kezdtek garázdálkodni az Epreskert utcában parkoló gépkocsik között. Az egyik autó tulajdonosa Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni frakcióvezetője.

– A többi autót csak annyira rongálták meg, hogy az a lopási kísérlet számlájára írható, az én Suzukimban azonban hat-nyolcszázezer forintos kár keletkezett – mondta el a szebbjovo.hu-nak Ágoston Tibor, hozzátéve: – A jobb első ajtót brutálisan kifeszegették, egész kábelkötegeket téptek ki a műszerfal alól, a karosszériát pedig szándékosan végigkarcolták. Ezt már nehezen lehet pusztán egy lopási kísérletnek betudni.

– Talán a Nagy-Magyarországot ábrázoló vagy a Nemzeti Őrsereg matricája szúrta a szemüket? – tette fel költői kérdését a Jobbik debreceni frakcióvezetője, aki szerint az sem zárható ki teljes mértékben, hogy eleve az ő autójának megrongálása volt az egész akció célja.

Mint megtudtuk, a nyomok rögzítése is több órát vett igénybe, s ennek során még a tapasztalt helyszínelők is "barbár munkának" minősítették az elkövetés módszerét. További elgondolkodtató körülmény, hogy – mint Ágoston Tibor elmondta – az autóból elvitt értéktárgyak egy része előkerült, viszont a Jobbik debreceni irodájának kulcsa nem.