– Csütörtökön megújult külsővel, kibővített tartalommal jelenik meg a Bar!kád hetilap. A barikad.hu Pörzse Sándor főszerkesztőt kérdezte: miért volt szükség ezekre a változtatásokra?

– Az elmúlt hetekben közvélemény-kutatást végeztünk az olvasóink között. Számos kérdést feltettünk, kíváncsiak voltunk, hogy kik vásárolják a Bar!kád hetilapot, illetve szerettük volna azt is megtudni, hogy olvasóink mivel elégedettek és min változtatnának.

– A visszaküldött kérdőívekből mire lehetett következtetni?

– Arra, hogy szeretnék, ha tovább tartana végigolvasni a lapot. Ezért úgy döntöttünk, hogy az olvasói igényekre reagálva 36-ról 44-re növeljük az oldalszámot. A lap külső megjelenését pozitívan értékelték ugyan, de mi úgy gondoltuk, hogy a tartalmi bővítés mellett külsőleg is megújulunk. Sokan írták azt is, hogy több interjút olvasnának, ennek megfelelően a holnap megjelenő Bar!kádban beszélgetést olvashatnak Török Gábor politikai elemzővel, Kosaras Péter Ákos történésszel, Horthy Évával, a kormányzó rokonával és Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózóval.

– Volt olyan kérdés, amire nagyon meglepő válaszok érkeztek?

– Igen, s talán erről itt a leghasznosabb beszélni. A barikad.hu, illetve a Bar!kád hetilap tartalmára vonatkozó kérdésünkre döntő többségében azt a választ kaptuk, hogy az nagyrészt megegyezik. Szeretném ezúttal is hangsúlyozni: a barikad.hu és a Bar!kád hetilap tartalma egyáltalán nem egyezik meg, ami nem is csoda, hiszen más a feladatunk, eltérő a profilunk. A barikad.hu egy hírportál, amelynek feladata a minél gyorsabb, azonnali reagálás és tájékoztatás, mi pedig – hetilap lévén – a hírek, ügyek hátterezésével foglalkozunk.

– Az utóbbi időben a nyomtatott sajtó egyre nehezebb helyzetéről hallani. Mi a helyzet a Bar!kád hetilappal?

– Példányszámunkat tekintve egyáltalán nincsen szégyenkeznivalónk. A piacon pedig teljesen egyedülállóak vagyunk, mert olyan tabunak számító témákat dolgozunk fel, amelyet más hetilapok, napilapok nem mernek vagy nem is akarnak megjeleníteni. Ugyanakkor az is igaz, hogy a lap hosszú távú, biztos működéséhez emelkedő eladási adatokat kell produkálnunk. Kettős érzések kavarognak bennem olyankor, amikor mondják nekem, hogy minden héten fénymásolják a lapot és adják tovább az ismerősöknek. Egyrészt örülök ennek, mert több emberhez eljut, amiről írunk, ugyanakkor ez veszélyezteti a létünket. Tudom, hogy az emberek egyre nehezebb anyagi helyzetben vannak, de ha azt nézzük, hogy kevesebb, mint egy liter benzin áráért megvásárolható a lap, akkor azt gondolom, nem vagyunk drágák.

barikad.hu

1338458340