Volker Kluwe több közszolgálati televízióban közvetített nyilatkozatában elmondta: röviddel a stadion kapuinak megnyitása után szereztek értesülést arról, hogy robbantásos merénylet készül a mérkőzésen.

Ezért elrendelték a stadion kiürítését, és mindenkinek javasolják, hogy kerüljön minden olyan helyet, ahol nagyobb számban gyűlhetnek össze emberek. A legjobb, ha mindenki hazamegy, mert nem tudni, hogy van-e “B-terve” a merénylőknek.

Azt nem mondta el, hogy kik terveztek merényletet.

Sajtóértesülések szerint szélsőséges iszlamisták akartak robbantani a stadionban.

Volker Kluwe elmondta, hogy a német és a holland nemzeti válogatott, valamint segítőik biztonságos helyen vannak.
A labdarúgó mérkőzés 20.45-kor kezdődött volna. A stadion kapuit 19 óra körül nyitották meg.

Az 49 ezer fős stadionban viszonylag kevesen voltak, amikor elkezdődött a kiürítés. A szurkolók rendben, fegyelmezetten hagyták el a stadiont.

A hannoveri rendőrség a Facebook-oldalán közölte, hogy a városik közlekedési vállalat járatai fennakadás nélkül közlekednek.

A meccset a tervek szerint a helyszínen tekintette volna meg Angela Merkel német kancellár és kormányának több tagja, akik a pénteki párizsi terrortámadások után ezzel is demonstrálni szerették volna a terrorizmussal szembeni elszánt küzdelmet.

Az NDR regionális közszolgálati médiatársaság szerint Angela Merkel még nem volt a stadionban, amikor elrendelték annak kiürítését

A nap folyamán korábban a Brüsszelbe tervezett belga-spanyol labdarúgó-mérkőzést is lemondták biztonsági okok miatt.

Hannoverben egyébként egy másik nagyszabású tömegrendezvény is van kedd este, egy koncert a 14 ezer fős TUI Arénában. A koncertet megtartják.

Ezzel kapcsolatban Volker Kluwe azt mondta, hogy a Hannoverben tervezett nagyobb rendezvények szervezőit tájékoztatták a biztonsági helyzetről, és tanácsolták az események elhalasztását, dönteni azonban a rendezvényszervezőknek kell.

A Bild című lap ugyanakkor késő este úgy értesült, hogy a koncertet biztonsági megfontolások miatt lemondták.