Az ünnepi időszakban attól volt hangos a média, hogy Kósa Lajos közeli hozzátartozói viszonylag gyors ütemben növelik a vagyonukat, és sorban kerülnek hozzájuk különböző cégek. A Jobbik elvárja, hogy a Fidesz tárca nélküli minisztere tisztázza ezen hírek hátterét – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Herpergel Róbert országgyűlési képviselőjelölt.

Herpergel Róbert a Debrecen Televíziónak nyilatkozik

A Jobbik debreceni képviselője ismertette: a sajtóban megjelent információk szerint 2017 márciusában a Tócó-Pece Üzletviteli Tanácsadó Kft. került Kósa Lajos feleségéhez. Porkoláb Gyöngyi úgy vette meg a céget, hogy annak törzstőkéje egyik pillanatról a másikra ugrott fel 5 millió forintról 120 millió forintra. A tanácsadó kft-nek a legutolsó ismert mérlegadatok szerint 139 millió forint eszközállománya volt, mégis csupán 6 millió forint névértéken vették meg.

Nem sok idő telt el, mire két ünnep között érkezett az újabb hír, miszerint Kósa Lajos idős édesanyja megvásárolta egy mátészalkai sertéstelep felét – emlékeztetett Herpergel Róbert, hozzátéve: a vétel még 2015 nyarán történt, és előtte a szóban forgó kft-nek még pár tízezres tőkéje és kétszáztízezres eszközállománya volt, majd 2015 végén, Kósáné belépése után már 67 millióra ugrott a saját tőkéje.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje szerint az már csak hab a tortán, hogy Orbán Viktor és a multimilliomos fideszes képviselők közben pénzt kérnek a Soros elleni küzdelemhez.

Herpergel Róbert kijelentette: elvárjuk Kósa Lajostól, hogy tisztázza a médiafelületeken megjelent híreket, hiszen a minimálbérből élő embereket nagyon is érdekli, hogy miképpen képesek egyesek több tízmillió forintos összegekkel és különböző cégekkel gyarapítani a vagyonukat, szinte egyik napról a másikra.

szebbjovo.hu