Beszélgetés Kulcsár Gáborral, a Magyar Gárda Hajdú-Bihar megyei kapitányával, a Jobbik debreceni alelnökével

A Magyar Gárda Hajdú-Bihar megyei megszervezője és alapítója vagy. Nagy felelősséget és terhet vettél ezzel a feladattal magadra. Mesélj légy szíves a kezdetekről, a szervezéssel kapcsolatos ügyekről.

A történet 2007. augusztus 25.-én kezdődött, mikor is felesküdtünk a Budai Várban a Szent Koronára 56-an. Ettől a naptól számíthatjuk a Magyar Gárda Mozgalom születését. Életem legfelemelőbb perceit éltem át az avatás alatt; ott lehetett igazán érezni, hogy felébred végre Nemzetünk csipkerózsika álmából.

Ezután lázas szervezőmunka kezdődött, mivel másfél hónap állt rendelkezésemre, hogy létrehozzam a Magyar Gárda első Hajdú-Bihar megyei szakaszát. Közel háromszáz jelentkezőből kellett kiválogatnom azt a kb 30 embert, akikkel útjára indíthattuk a nemzeti radikalizmus egyik zászlóshajóját. Miután ez megtörtént, a 2007. október 21.-én avatott gárdistákból megalakult a Bocskai István szakasz. Két nappal később már Debrecenben koszorúztunk a városi központi ünnepségen, ahol hatalmas tapssal, ovációval fogadták a Magyar Gárda jelenlétét. Első önálló rendezvényünket néhány héttel később, a Kossuth téren szerveztük, közel száz gárdista és többszáz érdeklődő részvételével. Így indultunk.

Milyen tagokból áll a Magyar Gárda Hajdú-Bihar megyei szervezete?

Abszolút vegyes a kép mindenféle tekintetben. Fiatalok, idősekkel egyaránt kiveszik a részüket a munkából. Külön örömömre szolgál, hogy egyre több hölgyet üdvözölhetek köreinkben.

Milyen terveid voltak a Gárdával, és melyek azok az elképzelések, amelyeket sikerült megvalósítanod a „csapatoddal” együtt?

A terveket a Magyar Gárda Egyesület által megálmodott célok alapján állítottam össze. Történelmünk, nemzeti hagyományaink tisztelete, ünnepeink, évfordulóink méltó helyére való visszaemelése alapvető feladataink közé tartozik. Ezen kívül karitatív tevékenységek, valamint a magyar társadalom ordító problémáira való figyelem felkeltése, ezen problémák megoldására tett konkrét lépések, földünk, hazánk védelme, megvalósítandó céljaink között szerepel, amit röviden úgy hívnak: magyar radikalizmus. Ez egy hosszú folyamat, melynek megvalósítása csak lépésről-lépésre lehetséges.

Nem maradtak titokban a nyilvánosság előtt a kora ősszel kirobbant súlyos nézeteltérések a Gárdában, sem országos, sem helyi szinten. Mit tudsz erről elmondani?

Itt alapvetően nem nézeteltérésekről van szó. Mint ahogy a leggyönyörűbb réten is előfordul egy-két giz-gaz kóró, esetleg csattanó maszlag, nálunk sem volt ez másképp. Közénk is keveredett néhány pszichiátriai eset, akik szerettek volna éket verni a magyar radikalizmus politikai és társadalmi szárnya, a Jobbik és a Gárda közé. Ártó tevékenységük kezdettől fogva halálra volt ítélve, de ők még a mai napig nem vették észre, hogy minden hiába. Ez abban is megnyilvánul, hogy egy közepesen képzett rendőrkutyával sokkal könnyebb szót érteni, mint velük. Kizárólag a vádaskodás, az átkozódás, mocskolódás, fenyegetőzés a lételemük. Néha gárdistásat játszanak. Szánalommal kevert undor, amit érzek irántuk. Ez természetesen nem vonatkozik az általuk megtévesztett tisztességes emberekre. Szerencsére egyre többen látják át, hogy a Dósa-gárda zsákutca, hazug, álszent, arrogáns, lelki sérült vezetőkkel.

Hogyan érzed magad a történtek után?

Mint egy foghúzás után. Sokkal könnyebb úgy dolgozni, ha nem sajog az ember foga. Az újjáalakult Gárda mentes a fertőtől, így gőzerővel tudjuk végezni vállalt feladatainkat.

Milyen egyéb terveid és terveitek vannak a Gárdával a 2009-es évre?

A nemzeti radikalizmus zászlajának magasra emelése. A Jobbikkal párhuzamos vonalon, rendíthetetlenül tapossuk az ösvényt a továbbiakban is. Ezen kívül más nemzeti radikális, hagyományőrző szervezetekkel, gondolok itt a Nemzeti Őrseregre, a velük kötött bajtársi szövetség ápolása, civil szervezetekkel, klubokkal keressük az együttműködés lehetőségeit egy olyan Magyarország létrejöttéhez, amely minden magyarnak hazája, és nem csak lakhelye.

A Jobbik debreceni alapszervezetének harmadjára megválasztott alelnökeként milyen lehetőségeket látsz a párt, illetve a mozgalom együttműködésében?

A Jobbik és a Magyar Gárda ikertestvérek, tehát ennek megfelelően kell együttműködniük. Nálunk Hajdú-Bihar megyében példaértékű a két szervezet viszonya. A cél közös, elsődlegesen a mai politikai „elit” eltávolítása a közéletből, a közbiztonság megerősítése, a korrupció felszámolása, a törvények szigorítása a magántulajdon védelmében, az elmúlt két évtized gazdasági bűncselekményeinek számon kérése, a bűnösök felelősségre vonása, stb. Sorolhatnám a feladatokat, szinte vég nélkül, melyeket hittel, akarattal, közös erővel vállvetve fogunk megoldani.
Mi valóban hiszünk Magyarország feltámadásában.