Súlyos túlárazás gyanúja merült fel az M4-es gyorsforgalmi út építése kapcsán – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Keresztesy Gergő. A bihari térség jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje szerint már Brüsszelben is drágállják az építkezést, egyes beruházások finanszírozását vissza is utasították.

Keresztesy Gergő, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje

Keresztesy Gergő a bihari térség legfontosabb beruházásának nevezte az M4-es projektet, és leszögezte: a Jobbik teljes mellszélességgel támogatja a gyorsforgalmi út építését, amely mind a munkahelyteremtés, mind pedig a Berettyóújfalut Debrecennel összekötő útszakasz tehermentesítése szempontjából elengedhetetlen. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy nem csak Brüsszelben merültek fel kérdések a beruházással kapcsolatban.

A Jobbik képviselőjelöltje úgy értékelte, az egyik legnehezebben megmagyarázható pont, hogy míg a magyar fél szerint az autópálya romániai oldalon folytatódni fog, addig a román fél közölte: 2023 előtt náluk nem fejeződik be a sztráda, így az a mezőn fog véget érni.

– A magyar külügyminisztérium folytat-e tárgyalásokat a román féllel az autópálya folytatásának mielőbbi kivitelezése ügyében? – tette fel a kérdést Keresztesy Gergő, aki szerint az is sokatmondó, hogy a Mészáros Lőrinccel is folyamatos kapcsolatban álló Duna Aszfalt, Hódút, illetve az A-Híd Zrt. végzi a beruházást.

“Amennyiben kiderül, hogy a nyilvánvaló túlárazásokat nem sikerül megmagyarázni, illetve ismét a haveri körök gazdagodásának érdekét helyezték előtérbe, és emiatt Brüsszel meghiúsítja a beruházást, az az elmúlt évek legnagyobb bűne lesz, amit a bihari térségben élő emberek ellen elkövettek” – jelentette ki a jobbikos politikus.

szebbjovo.hu